Preparate din peste: Merluciul

Printeaza

Nicăieri în lume nu este mai iubit merluciul decât în Spania şi în Portugalia.

Fileurile de merluciu se prăjesc în tigaie, în ulei de măsline cu usturoi, apoi se fierb la foc mic în vin roşu, până sunt gata, după care se servesc, presărate cu mult pătrunjel verde tocat. în unele reţete se adaugă şi scoici.

Merluciul este o rudă apropiată a codului având, ca şi acesta, carnea destul de tare. In schimb are o aromă mai uşoară decât codul, constituind-un fundal neutru pentru celelalte ingrediente care intră în compoziţia reţetei.

In rest, nici în bucătăria franţuzească şi nici în cea englezească, merluciul nu prea este ţinut la rang da’cinste, deşi această specie trăieşte în toate rrtările care înconjoară Europa.

Garnitura cu care se serveşte de obicei acest peşte în salsa verde sunt cartofii fierţi, simpli, dar merluciul merge foarte bine şi cu sparanghelul.

Un vin potrivit la această reţetă este Txacoli de Guetaria, un vin uşor, sec, care se produce în Ţara Bascilor.

 

Preparate din peste: Merluciul

Incoming search terms:

  • cum se prepara merluciul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.