Merluciu in salsa verde

Printeaza

Merluciu in salsa verde din: file de merluciu, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • ulei vegetal
  • 1 ceapă mijlocie, tăiată feliuţe
  • 4 căţei de usturoi, tocaţi fin sau feliaţi
  • 4 fileuri de merluciu (a câte 200 g fiecare)
  • făină
  • 250 ml supă de peşte
  • o mână de pătrunjel verde, tocat mărunt
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Intr-un vas rezistent la căldură, nu prea adânc, puneţi să se încingă uleiul, la foc mijlociu, şi căliţi ceapa şi usturoiul, cât să se rumenească.

Clătiţi bine peştele, uscaţi-l, apoi daţi-l prin făină. Puneţi fileurile de peşte în vasul cu ceapă şi prâjiţi-le puţin, să prindă culoare. Turnaţi peste ele supa de peşte, apoi adăugaţi pătrunjelul, sarea şi piperul.

Lăsaţi peştele să se facă la foc mic, amestecând din când în când, până ce sosul s-a îngroşat suficient, iar carnea este bine pătrunsă. Peştele poate fi servit în vasul în care a fost gătit, garnisit cu ouă fierte tari şi vârfuri de sparanghel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.