Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară

Friptura cu glazura de muştar şi miere

O reteta de friptura de porc cu glazura de mustar si miere din: cartofi noi, pulpa de porc, amestec de fasole verde si mazare, miere, mustar cu boabe, ulei de masline, usturoi, rosii si zahar. Ingrediente: 600 g cartofi noi, prajiti in unt si condimente (marar, patrunjel, etc) 1 kk pulpa de porc, portionata in […]

Coaste afumate

Coaste afumate

Pune 1 kg de coaste de porc intr-o punga. Presara inauntru 3 linguri zahar brun, 3/4 lingurita de paprika afumata, un varf de cutit de fulgi de chilli, 3 catei de usturoi zdrobiti, 3 linguri rom si 3 linguri sos de soia. Lasa la marinat in frigider ce putin 6 ore sau cel mult 2 […]

Porc Kiev cu usturoi

Porc Kiev cu usturoi

O reteta delicioasa de porc Kiev cu usturoi din: muschiulet de porc, unt cu usturoi, verdeturi, oua, pesmet cu usturoi si rozmarin si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 6 buc x 50 g muşchiuleţ de porc 75 g unt cu usturoi 1 lingură verdeţuri congelate (pătrunjel, cimbru, mărar) 2 ouă, bătute 12 5 g pesmet […]

Muschi de porc cu piper

Porc în stil mediteraneean

O reteta de porc in stil mediteraneean din: vanata, dovlecel, file de porc, ulei de masline, sare, piper si bacon. Ingrediente: 1 vânătă 1 dovlecel 400 g file de porc 2 ardei iuţi uscaţi 4 linguri ulei de măsline sare piper 100 g bacon feliat   Mod de preparare: Se pregătesc legumele. Se taie vinetele […]

Platou cald cu carne de porc

Ceafa de porc cu ananas

O reteta de ceafa de porc cu ananas din: ceafa de porc, ananas, ardei rgasi, lamaie, ulei, sos worchester, piper, cimbru si sare. Ingrediente: 800g ceafă de porc 1 ananas mare 2 ardei graşi 1 lămâie 50ml ulei 2 linguri sos Worchester 1 linguriţă rasă piper proaspăt măcinat 1 linguriţă rasă cimbru uscat sare Mod […]

Platou cald cu carne de porc

Ceafă de porc cu curry şi sos de mere

O reteta de ceafa de porc cu curry si sos de mere din: ceafa de porc, curry, ulei de masline extravirgin, pesmet, sare, piper, mere si unt. Ingrediente: 1,2 kg ceafa de porc 2 linguriţe curry 2 linguri ulei de măsline extravirgin pesmet sare şi piper pentru sosul de mere: 6 mere 50 g unt […]

Cotlete de porc cu ceapă şi piersici

Cotlete de porc cu ceapă şi piersici

O reteta delicioasa de cotlete de porc cu ceapa si piersici din: cotlete de porc, ceapa, piersici, ulei, zahar, chimen, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 cepe mari 4 piersici 2-3 linguri ulei 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă rasă pudră de chimen 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: […]

Friptură de porc cu conopida

Friptură de porc cu conopida

O reteta de friptura de porc cu conopida din: carne tocata, carne de porc, conopida, untura, ceapa, chimion, vin alb, jambon afumat, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocat ă 250 g carne de porc 500 g conopidă (sau varză albă) 2 linguri untură 2 cepe 1 lingură chimion 1 pahar vin alb 8 […]

Cotlete de porc chinezeşti

Cotlete de porc chinezeşti

O reteta de cotlete de porc chinezesti din: cotlete de porc, amestec chinezesc, scortisoara, sos hoisin, sos de soia, sherry, ghimbir, usturoi, sos de peste, suc de lime, zahar brun, salota, ardei iute, castravete, menta si alune prajite. Ingrediente: 4 cotlete de porc penru marinata: 1 linguriţă amestec chinezesc de cinci condimente 1/2 linguriţă de […]

Muschi de porc umplut cu bacon

Muşchi de porc cu crustă de ierburi

O reteta delicioasa de muschi de porc cu ulei, cimbru, usturoi, marar, piper, sare, vin. Ingrediente: 1 bucată muşchi de porc 1 linguriţă ulei 1 linguriţă cimbru proaspăt 2 căţei de usturoi 1 linguriţă mărar 1 linguriţă piper 1/4 linguriţă sare Ingrediente sos: 2 linguri ulei 1 pahar vin   Mod de preparare: Cureţi carnea […]

Muşchi în crustă aromatică

Muşchi de porc in crustă de paine

O reteta de muschi de porc in crusta de paine din: muschi file de porc, mere, ulei de masline extravirgin, vin, galbenusuri, sare, piper, supa, faina, drojdie, sare, zahar si frunze de salata. Inrgediente: 1 kg muşchi file de porc 1 kg mere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 100 ml vin 2 gălbenuşuri sare […]

Muschi de porc cu piper

Muşchi file de porc cu prune

O reteta de muschi file de porc cu prune din: muschi file de porc, foaie de dafin, ienupar, usturoi, cuisoare, ulei de masline extravirgin, prune, zahar, vin alb, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 700 g muşchi file de porc 1 foaie de dafin 5-6 bobite de ienupăr 1 căţel de usturoi 2 cuişoare 3 linguri […]

Muşchi de porc in sos de ceapă roşie

Muşchi de porc in sos de ceapă roşie

O reteta delicioasa de muschi de porc in sos de ceapa rosie din: muschi file de porc, rachiu, sare, piper, ceapa rosie, foaie de dafin, cuisoare, faina alba, ulei de masline extravirgin si patrunjel. Ingrediente: 1 kg muşchi file de porc 50 ml rachiu de vin sare şi piper proaspăt râşnit pentru sos: 3 cepe […]

Cotlete de porc pane (in pesmet)

Cotlet de porc cu piure de ceapă roşie

O reteta simpla de cotlet de porc cu piure de ceapa rosie din: cotlet de dezosat de porc, ceapa rosie, cartofi, lapte, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 600 g cotlet dezosat de porc 3 cepe roşii 4 cartofi 50 ml lapte 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 crenguţă cimbru sare […]

Ciolan cu rozmarin si ardei

Ciolan de porc cu cimbru, ananas şi praz

O reteta de ciolan de porc cu cimbru, ananas si praz din: ciolan de porc, ceapa alba, usturoi, cimbru, ienupar, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, faina, sare, piper, ananas si praz. Ingrediente: 2 ciolane de porc (circa 1,5 kg) 60 g ceapă albă 2 căţei de usturoi 4-5 crenguţe de cimbru proaspăt 4-5 […]

Muşchi de vită cu gnocchi si sos de coacăze şi arpagic

Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii

O reteta simpla de Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii din: muschi de purcel, untura de rata, boia dulce, unt, spanac, sare si piper. Ingrediente: 1 muşchi de purcel (circa 500 g) untură de raţă (sau de gâscă) 100 g boia dulce 15 g unt 100 g spanac sare şi piper   Mod […]

File picant de porc

File de porc cu aromă de cafea

O reteta de file de porc cu aroma de cafea din: file de porc, zahar brun, cafea, bobite de ienupar, unt, sare, zahar, otet de vin rosu, rozmarin, ulei de masline extravirgin, ceapa, morcovi, smantana, unt, faina, lapte, otet balsamic, galbenusuri, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g file de porc 40 g zahăr […]

Friptură de porc tradiţională

Friptură de porc tradiţională

O reteta simpla si delicioasa de friptura de porc traditionala din: medalioane din file de porc, carnaciori, unt, foi de varza, ceapa, malai, rosii, gusa de porc, ulei de masline extravirgin, lapte, vin alb sec, foaie de dafin, rozmarin, ghimbir, zahar, sare si piper. Ingrediente: 4 medalioane din file de porc 4 cârnăciori 15 g […]

File de porc italienesc

File de porc italienesc

O reteta de file de porc italienesc din: muschi file de porc, unt, sare, piper, salam, rosii, ardei rosii, salote, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 muschi file de porc, aprox 500g 1 lingura de unt, margarina sau ulei 1 lingurita de sare 1 lingurita de piper 50g de salam 5 rosii deshidratate […]

Cotlet de porc rumenit

Cotlete de porc la cuptor – usor de preparat

O reteta simpla de cotlete de porc la cuptor din: ulei de masline, usturoi, cimbru, otet balsamic, cotlete de porc si rosii. Ingrediente: 30 ml ulei de masline 2 capatani de usturoi 10 g cimbru proaspat (5 g uscat) 80 ml otet balsamic 4-6 cotlete de porc, taiate 8 rosii injumatatite Mod de preparare: Amestecati […]

Pulpa de porc cu rozmarin

Pulpa de porc cu rozmarin

O reteta delicioasa de pulpa de porc cu rozmarin, slanina, unt, ceapa, rosii,ulei, vin alb, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 200 g slănină 100gunt 3 cepe 6 roşii potrivite 3 linguri ulei 500 ml vin alb 2 crenguţe rozmarin 3 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Pulpa […]

Paste cu praz

Paste ţărăneşti cu carnaţi, rucola şi branză

O reteta de paste taranescti cu carnati, rucola si branza din: macaroane, carnati de porc, vin alb, usturoi, seminte de fenicul, rucola, ulei de masline extraginvirgin si branza emmentaler. Ingrediente: 350 g macaroane scurte pentru asezonare: 150 g cârnaţi proaspeţi de porc 1 lingură vin alb 1 căţel de usturoi 1 linguriţă seminţe de fenicul […]

File picant de porc

File de porc glazurat

O reteta de file de porc glazurat din: file de porc, suc de portocala, usturoi, ghimbir, sos de peste thai, sos de soia si zahar brun. Ingrediente: 1 file de porc sos: sucul de la 4 portocale şi un pic de coajă de portocală un pic de usturoi ghimbir sos de peşte thai sos de […]

Porc cu cidru si varză roşie

Porc cu cidru si varză roşie

O reteta de porc cu cidru si varza rosie din: ulei de masline, pulpa de porc, ceapa, mere, morcov, stafide, supa de pui, frunze de dafin, cimbru verde, scortisoara, cuisoare, prune uscate, pasta de rosii, piper si paste. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 450 g pulpă de porc fără grăsime şi dezosată tăiată în […]

Costiţe de porc cu sos tabasco şi porumb

Costițe de porc rumenite, cu lămâie, miere si cimbru

O reteta de costite de porc rumenite, cu lamaie, miere si cimbru din: miere, costite de porc cu oase, ceapa, morcovi, cimbru, sare de mare, piper negru, supa de pui si lamaie. Ingrediente: 4 linguri de miere 1,5 kg de costiţede porc cu oase 2 cepe tăiate în jumătăți 2 morcovi tăiaţi bucăţi cimbru proapăt […]

Cotlete de porc glazurate

Cotlete de porc cu pesto

O reteta simpla si delicioasa de cotlete de porc cu pesto din: taitei lungi fara ou, frunze de busuioc verde, usturoi, piper, pesmet alb, ulei de masline si cotlete de porc. Carnea de porc este o sursa importantă de zinc şi asigură o cantitate importantă de fier, precum şi de vitamine B, în special B1 […]

Cotlete la gratar cu varza rosie si mere

Cotlete la grătar cu varză roşie şi mere

O reteta delicioasa de cotlete la hratar cu varza rosie si mere din: cotlet de porc, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ceapa, varza rosie, mere, lamaie, unt, otet de vin rosu si nucsoara. Ingrediente: 600 g cotlet de porc 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru garnitură: 80 g ceapă 1 […]

Friptură de porc condimentată

Fripturică de porc cu piper şi unt de arahide

O reteta de fripturica de porc cu piper si unt de arahide din: Spata de porc, salata creata, piper, usturoi, unt de arahide si sare. Ingrediente: 500 g spată de porc 1 salată creaţă 1 linguriţă rasă piper râşnit (amestec de piper negru, alb, verde) 1 praf de usturoi 2 linguri unt de arahide sare […]

Costiţe de porc cu sos tabasco şi porumb

Costiţe de porc cu sos tabasco şi porumb

O reteta delicioasa de costite de porc cu sos tabasco si porumb aromat cu ierburi din: costite de porc, sos tabasco, ulei de masline, vin rosu, rozmarin, porumb dulce, unt sarat, ierburi aromatice si piper. Ingrediente: pentru costite: 16 costiţe de porc 1 lingură sos tabasco 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 crenguţă de […]

Foietaj cu hribi, piept de porc şi usturoi

Foietaj cu hribi, piept de porc şi usturoi

O reteta delicioasa de foietaj cu hribi, piept de porc si usturoi din: faina alba, apa, margarina, sare, piept de porc, hribi, ceapa, usturoi, sos bechamel, ulei de masline extravirgin, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj: 160 g faină albă 80 ml apă 200 g margarină sare pentru foietaj: 16 felii piept […]

Purcel in manta de miere

Purcel in manta de miere

Se prepară umplutura: se amestecă 1 rinichi de porc tăiat cuburi, cu 50 g pesmet, 10 g piper verde, 100 g pătrunjel verde tocat. Se desface o bucată de 3 kg muşchi de porc şi se unge cu această umplutură, se rulează şi se leagă. Se coace 45 min. la cuptorul încins la 220 °C, […]