Purcel in manta de miere

Printeaza

Se prepară umplutura: se amestecă 1 rinichi de porc tăiat cuburi, cu 50 g pesmet, 10 g piper verde, 100 g pătrunjel verde tocat. Se desface o bucată de 3 kg muşchi de porc şi se unge cu această umplutură, se rulează şi se leagă.

Se coace 45 min. la cuptorul încins la 220 °C, ungându-se din când în când cu unt şi 150 ml ulei de măsline. Cu cât friptura este stropită mai des cu sosul propriu, cu atât mai crocantă va deveni. Se scoate din cuptor, se îndepărtează aţa şi se unge friptura cu 20 g miere; se lasă să se caramelizeze în cuptor, pe nivelul de sus.

Se taie 1 banană în fâşii lungi de cca 4 cm şi se lasă să se marineze cel puţin 30 min. In 200 ml ulei din sâmburi de struguri amestecat cu suc de lămâie. Se înfăşoară apoi într-o foaie de plăcintă şi se prăjeşte în unt. Se taie cubuleţe 2 mere, se adaugă 20 g zahăr şi se lasă să se marineze în suc de lămâie. Apoi se lasă să se caramelizeze în unt.

Se degresează sosul din tavă şi se adaugă 40 g amestec de mirodenii (curry, scorţişoară, chimen, coriandru şi ghimbir), precum şi 200 ml supă. Se lasă să fiarbă până ce-şi reduce volumul la jumătate, se pasează şi se adaugă puţin unt moale. Se bate cu telul şi se serveşte alături de friptură şi garniturile de fructe.

Purcel în manta de miere

Purcel in manta de miere

Poftă bună!

2 comentarii

  1. Foarte bun purcelul in manta de miere

  2. Sa-mi faci si mie un purcel din asta, vin direct sa-l iau

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.