Reţete cu carne de porc: piept de porc şi fistic, porc cu cidru şi varză roşie, costiţe de porc rumenite

Printeaza

Pentru cei pasionati de carne de porc va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase:

Reţete cu carne de porc

Dovleac la grătar cu piept de porc şi fistic

O reteta de dovleac la gratar cu pipet de porc si fistic din: dovleac, piept de porc, fistic si rozmarin.

Ingrediente:Dovleac la grătar cu piept de porc şi fistic

  • 600 g dovleac
  • 140 g piept de porc (pancetta)
  • 50 g fistic nesărat
  • 1 crenguţă de rozmarin

Mod de preparare:

Curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe şi taie pulpa felii groase de circa 3 cm. Pune feliile de dovleac pe grătarul încins şi frige-le câte 8 minute pe fiecare parte, având grijă să nu se ardă.

Taie pieptul de porc bucăţele şi căleşte-le în­tr-o tigaie neaderentă, iară ulei, la foc mare, apoi scurge-i grăsimea topită pentru a rămâne crocant.

Adaugă rozmari­nul tocat pentru aromă. Toacă bucăţi mari fisticul cu un cuţit ascuţit.Aşază feliile de dovleac pe farfurii şi presară peste ele bucăţelele de piept de porc crocante şi fisticul tocat.

Ca alternativă, poţi condimenta dovleacul fript cu puţin oţet balsamic şi miere sau, dacă doreşti să modifici prepara­tul, taie dovleacul felii subţiri, frige-le, apoi fa din ele rulo­uri umplute cu un amestec de brânză proaspătă de capră şi fistic tocat. Aromează totul cu busuioc şi piper râşnit.

 

Porc cu cidru si varză roşie

 

O reteta de porc cu cidru si varza rosie din: ulei de masline, pulpa de porc, ceapa, mere, morcov, stafide, supa de pui, frunze de dafin, cimbru verde, scortisoara, cuisoare, prune uscate, pasta de rosii, piper si paste.

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 450 g pulpă de porc fără grăsime şi dezosată tăiată în cuburi mari
  • 2 cepe tocate
  • 2 mere de desert curăţate de coajă şi cotoare şi tăiate în cubuleţe
  • 1 morcov tăiat în cubuleţe
  • 2 linguri stafide 450 ml cidru
  • 225 ml supă de pui puţin sărată
  • 2 frunze de dafin
  • 1/4 linguriţă cimbru verde sau după gust
  • un praf de scorţişoară măcinată
  • un praf de cuişoare măcinate
  • 12 prune uscate fără sâmburi
  • 1/2 varză roşie tăiată bucăţi de mărimea unei îmbucături
  • 1 lingură pastă de roşii
  • piper după gust
  • 450 g paste, de exemplu scoici sau melcişori

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o oală sau într-o cratiţă termorezistentă, se adaugă bucăţile de carne şi se prăjesc până încep să se rumenească. Se adaugă ceapa şi se prăjeşte totul în continuare până când carnea şi ceapa sunt rumenite uniform, amestecând din când în când.

Se adaugă merele, morcovul, stafidele, cidrul, supa, frunzele de dafin, cimbrul, scorţişoara şi cuişoarele. Se dau într-un clocot, apoi se micşorează flacăra şi se acoperă. Se fierb la foc foarte mic aproximativ 1 oră.

Se adaugă prunele şi varza roşie şi se pune din nou capacul. Se fierb în continuare la foc mic aproximativ 1 oră sau până când carnea este foarte moale.

Se pune şi pasta de roşii şi se presară piper după gust. Se lasă să fiarbă la foc mic, cu capac, cât timp se fac pastele. Se fierb pastele în apă clocotită 10-12 minute sau conform instrucţiunilor de pe ambalaj, până când sunt al dente.

Se scurg pastele şi se împart la şase boluri. Se aşază carnea deasupra. Se presară pătrunjel şi se serveşte.

Costiţe de porc rumenite, cu lămâie, miere si cimbru

 

O reteta de costite de porc rumenite, cu lamaie, miere si cimbru din: miere, costite de porc cu oase, ceapa, morcovi, cimbru, sare de mare, piper negru, supa de pui si lamaie.

Ingrediente:Costițe de porc rumenite, cu lămâie, miere si cimbru

  • 4 linguri de miere
  • 1,5 kg de costiţe de porc cu oase
  • 2 cepe tăiate în jumătăți
  • 2 morcovi tăiaţi bucăţi
  • cimbru proapăt
  • sare de mare
  • piper negru
  • 300 ml supă de pui
  • 1 lamâie

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 150 de grade.De pe carnea de porc se scoate şoriciul. Apoi se taie și se condimentează cu, sare piper și cimbru şi se pune intr-o tavă. Se adaugă ceapa şi morcovii.Tava se acoperă cu şoriciul scos şi se dă la cuptor pentru 2 ore.

Dacă şoriciul este prea mic, tava se poate acoperi cu o folie de aluminiu. Intre timp se amestecă mierea cu sucul de la 1 lămâie. După 2 ore, se scoate carnea de la cuptor şi se unge cu mierea cu lămâie. Apoi se mai da la cuptor pentru încă 10 minute.

Când este gata, carnea se scoate pe un platou şi se acoperă cu o folie de aluminiu. In tava care a fost la cuptor se toarnă supa de pui şi se pune pe foc. Se amestecă bine iar cînd începe să se îngroaşe este gata. Carnea de porc se serveşte cu sos.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.