Placinta traditionala cu carne

Printeaza

Placinta traditionala cu carne din: faina, drojdie, lapte, ou, grasime, zahar, carne, ceapa, untura, oua, sare, piper, cascaval.

Ingrediente:Placinta traditionala cu carne

Pentru foaie:

  • 400 g făină
  • 20 g drojdie
  • 150 ml lapte
  • un ou
  • 150 g grăsime
  • 30 g zahăr

Pentru umplutură:

  • 400 g carne
  • 100 g ceapă
  • 100 g untură
  • 2 ouă
  • sare
  • piper pisat
  • 50 g caşcaval
  • un ou pentru uns

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul din faină, drojdie dizolvată cu lapte călduţ, zahăr, 1/2 linguriţă de sare şi un ou.

Se lasă să crească la cald, după care se pune pe o planşetă presărată cu făină şi, cu sucitorul, se întinde din ea o foaie subţire. Aceasta se unge pe toată suprafaţa cu grăsime ţinută la cald, să se înmoaie, se rulează, apoi se presează până se lăţeşte la 16 cm.

După aceea, capetele se adună spre centru şi se împăturesc încă odată, la fel cum se închide o carte. Se lasă la rece 10-20 de minute, după care se întinde din nou o foaie, peste care se pune umplutura: ceapa tăiată mărunt se înăbuşă în grăsime împreună cu carnea tăiată bucăţele, după care se trece totul (rece) prin maşina de tocat. £e adaugă sare, piper pisat, ouă şi se amestecă bine.

Se nivelează şi se rulează.

Se pune într-o tavă unsă şi se lasă să crească 20-30 de minute, după care se unge cu ou, se presară deasupra caşcaval ras şi se introduce în cuptorul încins, să se rumenească.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.