Piure de conopida

Printeaza

Piure de conopida din: conopida, unt, sare, piper. Un subtitut perfect pentru piureul de cartofi. Legume calde – cand iti doresti sa ai un stil de viata sanatos si nu mai stii ce sa servesti la garnitura legumele calde sunt alegerea potrivita.

Conopida (Brassica oleracea var. botrytis) este o legumă delicioasă și sănătoasă, aparținând familiei Brassicaceae, care include și alte legume crucifere precum varza, broccoli și varza de Bruxelles. Conopida este apreciată pentru gustul său delicat și versatilitatea în bucătărie.

Este originară din regiunea Mediteraneană și Asia Minoră, iar acum este cultivată în întreaga lume. Are nevoie de un sol bogat în substanțe nutritive și bine drenat pentru a crește în mod corespunzător. Este o legumă de sezon rece și de obicei este cultivată în sezonul de toamnă și iarnă.

Conopida este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, acid folic, vitamina B6, potasiu și fibre alimentare. De asemenea, conține compuși fitochimici benefici, cum ar fi sulforafanul și indolii, care au proprietăți antioxidante și pot fi benefice pentru sănătate.

Consumul de conopidă este asociat cu diverse beneficii pentru sănătate. De exemplu, vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar, vitamina K este esențială pentru coagularea sângelui, iar fibrele alimentare contribuie la menținerea sănătății sistemului digestiv. De asemenea, compușii fitochimici din conopidă au fost studiați pentru proprietățile lor anticancerigene și antiinflamatorii.

 

Piure de conopida

 

Ingrediente:

  • 1 conopida rupta buchetele (puteti folosi si conopida inghetata)
  • 4 linguri unt
  • Sare si piper

 

Mod de preparare:

Fierbeti conopida la aburi pana se inmoaie. Scurgeti foarte bine si procesati in blender.

Incorporati unt, sare si piper si omogenizati.

6 portii, fiecare contine

  • 5gr carbohidrati
  • 2gr fibre impreuna
  • 2gr proteina

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Conopidă la cuptor cu sos de brânză

Conopidă la cuptor cu sos de brânză din: conopida, unt, faina, lapte, branza cheddar, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă medie 2 linguri de unt 2 linguri de făină 1 ½ cești de lapte 1 ceașcă de brânză cheddar rasă Sare și piper, după gust   Mod de preparare: Începe prin preîncălzirea cuptorului la 200 de […]

 

retete

Conopidă gratinată cu brânză

Conopidă gratinată cu brânză din: conopida, branza cheddar, ceapa, usturoi, unt, faina, lapte, sare, piper, oregano, patrunjel. Poate fi servită ca și garnitură pentru o varietate de feluri principale sau chiar ca un fel principal ușor. Este o opțiune grozavă și pentru cei care sunt vegetarieni sau doresc să reducă consumul de carne. Ingrediente: 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.