Pilaf de miel cu legume

Printeaza

Pilaf de miel cu legume din: carne de miel, orez brun, ceapa, usturoi, morcovi, ardei gras, naut, turmeric, scortisoara, sare, piper, apa.

retete

Ingrediente:

  • 400 g carne de miel (pulpa sau cotlet)
  • 1 cană de orez brun
  • 2 cepe medii, tăiate mărunt
  • 2 căței de usturoi, tăiați mărunt
  • 2 morcovi mari, tăiați cubulețe
  • 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
  • 1 cană de năut fiert
  • 1/2 linguriță de turmeric
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • Sare și piper după gust
  • 2 căni de apă

 

 

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 180°C. Într-o tigaie mare, prăjiți ceapa și usturoiul în ulei de măsline timp de 2-3 minute sau până când ceapa devine aurie.

Pune morcovii și ardeiul gras în tigaie și gătiți timp de aproximativ 5 minute sau până când se înmoaie.

Adăugați carnea de miel tăiată cubulețe și gătiți timp de 5-7 minute sau până când se rumenește.

Adauga năutul fiert, turmericul și scorțișoara în tigaie și amestecați bine.

Pune orezul și amestecați timp de 1-2 minute sau până când orezul este acoperit cu amestecul de legume și carne.

Adăugați apa, sare și piper după gust și amestecați bine.

Puneți tigaia în cuptor și coaceți timp de aproximativ 30 de minute sau până când orezul este fiert și lichidul a fost absorbit.

Serviți cald.

Informații nutriționale (per porție de 200g):

  • Calorii: aproximativ 400
  • Grăsimi: 10 g
  • Carbohidrați: 50 g
  • Fibre: 10 g
  • Proteine: 24 g

 

 

Această rețetă este bogată în proteine din carne de miel și năut, fibre din legume și orez brun, precum și antioxidanți și nutrienți din turmeric și scorțișoară.

Este o rețetă ușor de preparat și perfectă pentru cineva care caută o masă sănătoasă și hrănitoare, dar gustoasă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pilaf cu năut şi conopidă

Pilaf de orz cu miel şi legume

O reteta delicioasa de pilaf de orz cu miel si legume din: orz, pulpa de miel, mazare, unt, supa de legume, morcov, dovlecel, nap, praz, parmezan, patrunjel verde, ulei de masline extravirgin, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 400 g orz (sau arpacaş) 500 g pulpă de miel 100 g mazăre proaspătă 30 g unt […]

 

Pilaf de miel cu ceapa si rosii

Pilaf de miel cu vin alb si bulion

Pilaf de miel cu vin alb si bulion din: carne de miel, ulei, bulion, vin alb, orez, apă clocotită, sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingură ulei 1 lingură bulion 100 ml vin alb 1 ceaşcă orez 2 ceşti apă clocotită sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mari si le aşezi în tavă cu sare, piper […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.