Peste umplut cu zarzavat, la cuptor

Printeaza

Peste umplut cu zarzavat, la cuptor din: peste, ceapa, morcovi, cartofi, conopida, ardei gras, rosii, verdeata, ulei, piper, sare.

Ingrediente:

  • 1 peşte mai mare (cam 2 kg)
  • 2-3 cepe
  • 2-3 morcovi
  • 2-3 cartofi
  • 1 conopidă
  • 2 ardei graşi
  • 3-4 roşii
  • verdeaţă
  • ulei
  • piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Zarzavatul se taie în rondele sau felii mai mari (ceapa în 4-8 bucăţi) şi se prăjeşte putin, pe rând, pe soiuri. După ce s-au călit (pentru a se înmuia puţin), legumele se pot amesteca.

Separat, peştele se curătă de solzi şi de intestine. Se spală bine şi se lasă cam o jumătate de oră să se zvânte. Se dă apoi cu sare în interior şi pe dinafară, apoi se lasă iarăşi cam o jumătate de oră.

Se utilizează o tavă mai mare (în care să încapă cu rezervă peştele şj zarzavatul). Cu o parte din zarzavatul călit se umple peştele, iar restul, în care se adaugă roşiile, se aşază într-un strat cât mai uniform în tavă. Peste el se aşază peştele (umplut).

Se toarnă apoi toată grăsimea rămasă de la prăjitul zarzavatului, având grijă ca peştele să fie bine uns. In final, în tavă se pune un pahar de vin şi piperul şi peştele se dă la cuptor pentru circa o jumătate de oră. Se serveşte cald.

Mâncarea este specifică pentru riveranii Dunării şi traditional se pregăteşte din crap. Este la fel de bună însă şi dacă se folosesc alte specii de peşte mai mare.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.