Păstrăv cu vin alb
PrinteazaPăstrăv cu vin alb
- 4 păstrăvi evisceraţi, de cel puţin 250 g fiecare
- 4 crenguţe de rozmarin proaspăt
- 300 g ciuperci de Paris
- 2 lămâi
- 3 căţei de usturoi
- 2 fire de praz
- 2 linguri de ulei de măsline
- 20 cl de vin alb sec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Săraţi şi piperaţi păstrăvii. Punei o crenguţă de rozmarin în interiorul fiecăruia. Tăiaţi partea din tulpina ciupercilor care intră în pământ înainte de a le spăla. Tocaţi.
Tăiaţi lămâia în rondele subţiri. Scoateţi coaja de la cealaltă lămâie şi recuperaţi zeama. Tocaţi căţeii de usturoi. Spălaţi prazul, păstrând doar patea comestibilă. Tăiaţi în rondele subţiri. încălziţi, în prealabil, cuptorul la 210° (treapta 7).
Repartizaţi uleiul de măsline pe fundul unui vas termorezistent. Puneţi ciupercile, cei 4 păstrăvi, apoi acoperiţi-i cu prazul şi cu rondelele de lămâie. Presăraţi deasupra coaja de lămâie.
Amestecaţi vinul alb, zeama de lămâie şi usturoiul, apoi turnaţi peste preparat. Acoperiţi totul cu o folie de aluminiu şi prindeţi marginile ermetic. Puneţi la cuptor şi lăsaţi timp de 35 de minute.
Poftă bună!