Paste cu parmezan si branza Ricotta

Printeaza

O reteta delicioasa de paste cu parmezan si branza Ricotta din: paste cochilie, ricotta, mazare, unt, parmezan, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Paste cu parmezan si branza Ricotta

  • 300 g paste-cochilie
  • 250 g Ricotta (sau brânză de capră, proaspătă)
  • 150 g ma­zăre congelată
  • 70 g unt
  • 80 g parme­zan proaspăt, ras
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi mazărea în apă clocotită cu sare şi fierbeţi-o 10 min, apoi scurgeţi-o. Intr-o farfurie, zdrobiţi Ricotta cu furculiţa, adăugaţi jumătate din parmezan, pătrunjelul, sare şi piper, iar apoi amestecaţi.

Adăugaţi mazărea şi omogenizaţi din nou. Preîncălziţi cuptorul Ia 240’C (treap­ta 8). Fierbeţi pastele în 4 1 de apă clocotită cu sare circa 10 min. Scurgeţi-le, iar apoi puneţi în fiecare pastă câte o linguriţă de umplutură.

După aceea, aşezaţi-le într-o tavă unsă cu unt. Topiţi 50 g de unt şi turnaţi-1 peste paste. Presăraţi restul de parmezan şi puneţi totul, 10 min, la cuptor. Serviţi imediat. Sfatul nostru: pentru a umple mai bine pastele, trebuie să fie puţin tari şi bine scurse.

Mazărea poate fi înlocuită cu 2 linguri de capere şi busuioc, dar trebuie să mai adăugaţi Ricotta.

Paste cu parmezan si branza Ricotta

Paste cu parmezan si branza Ricotta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.