Paste cu dovlecel, smantana si parmezan

Printeaza

Paste cu dovlecel, smantana si parmezan din: paste proaspete, ceapa rosie, zucchini (dovlecel), unt, smântână italienească (panna), lamaie, usutroi, parmezan, peperoncino, sare, piper.

Paste cu dovlecel, smantana si parmezan

Ingrediente:

  • paste proaspete
  • 1 ceapă mică roşie
  • 1 zucchini (dovlecel) potrivit
  • unt
  • 1/2 cutie smântână italienească (panna)
  • 1 lămâie
  • 1-2 căţei de usturoi
  • parme­zan ras
  • peperoncino
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Ceapa o toci mărunt şi o pui la călit în. unt. După câteva minute, adaugi dovlecelul spălat bine şi dat pe răzătoarea mare, cu tot cu coajă. Pui puţină apă şi laşi la foc mic să fiarbă.

După aproximativ 5-10 minute, adaugi smântână şi condimentele, amesteci bine şi pui usturoiul strivit şi zeama de lămâie, apoi laşi câteva mi­nute, după care iei vasul de pe foc.

Intr-o crăticioară pui apă cu puţină sare, iar când începe să fiarbă apa adaugi pastele.

Le laşi 5-6 minute (diferă în funcţie de paste), le guşti, iar cand sunt „al dente”, le pui într-o strecurătoare, dar nu le scurgi complet de apă. Pui pastele peste sos, presari parmezan ras, amesteci bine şi poţi să le serveşti.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • paste cu dovlecei si smantana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.