Paella cu orez, pui si sofran

Printeaza

Paella cu orez, pui si sofran din: orez, sofran, copane de pui, ardei, ceapa, usturoi, boia, mazare, sare, piper, ulei de masline.

 

Ingrediente:

  • 300 g orez
  • 8 copane
  • o lingură şofran
  • 3 ardei
  • 2-3 cepe
  • o căpătănă usturoi
  • boia de ardei iute
  • 100 g mazăre fiartă
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se curătă şi se spală copanele. Orezul se alege, se spală, apoi se pune să fiarbă la foc mic, într-un litru de apă.

Ardeii şi ceapa se curătă, se taie mărunt şi se călesc.

După ce s-au înmuiat, se adaugă usturoiul măcinat si copanele de pui. Se amestecă bine si se lasă să se călească.

După ce s-a rumenit puiul, se adaugă orezul, sofranul, mazărea fiartă si apă căldută cât să acopere legumele şi carnea.

La sfârşit, se adaugă sare, boia şi piper. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.