Gulii cu sos alb de unt

Printeaza

Gulii cu sos alb de unt din: gulii, unt, faină, supă de carne, zahăr.

Gulii cu sos alb de unt

Ingrediente:

  • 6-8 gulii
  • 50 g unt
  • 2 linguri de faină
  • 500 ml supă de carne
  • 1 lingură zahăr

 

Mod de preparare:

Se curăţă guliile, se spală şi se pun să fiarbă întregi în apă cu sare. Se scot când au fiert şi se pun într-o formă unsă cu puţin unt.

Se acoperă cu un sos alb făcut din două linguri de unt, două linguri de faină, un praf de sare şi 500 ml de supă de came pusă peste amestecul de unt şi faină, treptat.

Sosul se face pe fbc mic, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn, pentm ca amestecul să se omogenizeze bine.

Ciulamaua obţinută se toarnă, după ce s-a îndulcit cu o lingură de zahăr şi s-a sărat după gust, peste guliile aşezate în formă.

Se ţin guliile în cuptoml fierbinte un sfert de oră, după care se scot şi se servesc imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.