Frigarui turcesti cu carne tocata – Adana Kofte

Printeaza

Frigarui turcesti cu carne tocata - Adana Kofte

O reteta de frigarui turcesti cu carne tocatade vita, frunze de menta pisate, ceapa, galbenus, paprica granule, sare, piper si ulei de masline.

specialitate turceasca

Ingrediente:

  • 1 lingura de frunze de menta pisate
  • 2 cepe taiate marunt
  • 400 g carne tocata de vita
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita de paprica granule (Pui Biber, fulgi uscati de ardei, dulci sau iuti; se gasesc la alimentara turceasca)
  • 1 lingurita de coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri de paine alba proaspat faramitata
  • sare
  • piper macinat
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 4 frigarui de lemn sau metal

 

 

 

Mod de preparare:

Faci un aluat cu carne tocata, punand alaturi de aceasta cepele, menta, galbenusul, coaja de lamaie, painea alba faramitata, paprica granule, sare si piper.

Formezi 20 de bile aproximativ de dimensiunea unor mingi de ping-pong si le pui pe frigarui, le aplatizezi un pic si apoi le prajesti in ulei (sau pe grill) aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Servesti cu lipie.

 

Frigarui turcesti cu carne tocata – Adana Kofte

Frigarui turcesti cu carne tocata - Adana Kofte2.jpg Frigarui turcesti cu carne tocata - Adana Kofte3.jpg Frigarui turcesti cu carne tocata - Adana Kofte4.jpg Frigarui turcesti cu carne tocata - Adana Kofte5.jpg Frigarui turcesti cu carne tocata - Adana Kofte.jpg

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • frigarui turcesti
  • kofte turcesti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.