Fleica de porc picanta cu prune uscate si anason

Printeaza

Fleica de porc picanta cu prune uscate si anason din: fleică de porc, scorţişoară, anason stea, condiment pentru carne, prune, vin roşu sec, zeama de la 2 portocale, concentrat de pui, salată chinezească.

Ingrediente:Fleica_de_porc_picanta_cu_prune_uscate_si_anason

  • 1,2 kg fleică de porc, tăiată felii subţiri
  • 2 batoane scorţişoară
  • 2 buc anason stea
  • 1 linguriţă condiment pentru carne
  • 6 prune, tăiate în două
  • 150 ml vin roşu sec
  • zeama de la 2 portocale
  • 1 litru concentrat de pui
  • 150 g salată chinezească

Mod de preparare:

Intr-un vas încăpător din fontă pune carnea, scorţişoara, anasonul stea, condimente, prunele, vinul, zeama de portocale şi concentratul de pui.

Lasă să fiarbă la foc potrivit 3 ore acoperit cu capac sau la foc mic 6 ore. în altă variantă foloseşte un vas cu capacul tapetat pe dinăuntru cu hârtie de copt umezită şi stoarsă şi lasă la temperatura mai mică în cuptor sau pe flacără 4-6 ore.

Degresează şi adaugă salata chinezească ruptă bucăţi şi lasă pe foc câteva minute ca să se opărescă. Serveşte cu orez fiert la aburi sau cu cartofi fierţi.

Fleica de porc picanta cu prune uscate si anason

Fleica_de_porc_picanta_cu_prune_uscate_si_anason

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.