Fleica de porc cu fasole

Printeaza

Fleica de porc cu fasole din: condimente, miere, ulei, sare, fleica de porc, rozmarin, cimbru, usturoi, cidru, esalote, fasole, sos.

Ingrediente:Fleica_de_porc_cu_fasole

  • 27 g condiment de friptură picant
  • 2 linguri miere
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură sare grunjoasă
  • 1,3 kg fleică de porc
  • 2 crenguţe de rozmarin şi cimbru
  • 2 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 250 ml cidru sau supă limpede de pui

Pentru fasole:

  • 1 lingură ulei de floarea soarelui
  • 2 eşalote, tocate
  • 2 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 2×400 g conserve de fasole
  • 400 g sos gros de roşii
  • 3 linguri sos de friptură la grătar
  • 1 linguriţă sos Worcestershire

 

Mod de preparare:

Combină condimentul cu mierea, uleiul şi sarea. Presară carnea şi pune deasupra cimbrul şi rozmarinul şi usturoiul.

Lasă la marinat în vas tapetat cu folie de aluminiu 4 ore.

Incinge cuptorul la semnul 1/140°C. Toarnă cidrul sau supa în vas pe lângă carne şi acoperă vasul cu folie de aluminiu.

Dă la cuptor 2 1/2 ore. Scoate vasul din cuptor şi dă la grill pentru a se rumeni. Acoperă vasul şi lasă să se odihnească 20 de minute.

Incinge uleiul în vas pe foc şi şotează eşalotele şi usturoiul. Adaugă fasolea, sosul de roşii şi lasă să fiarbă înăbuşit 20 min.

Serveşte fasolea cu smântână deasupra şi cu carnea sfâşiată.

Fleica de porc cu fasole

Fleica_de_porc_cu_fasole

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Da. Foarte buna reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.