Eggnog

Printeaza

Eggnog

EggnogNog sau noggin era denumirea unui măsuri pentru băuturi folosite în vechile hanuri englezeşti; eggnog sau flip este termenul care denumeşte o băutură alcoolică, în care s-a încorporat un ou bătut.

Unora le va părea poate doar un mod de a irosi o băută fină, însă pentru multă lume, această băutură nu poate lipsi de la petrecerile de Crăciun sau de Anul Nou. în America de Nord, lichiorul de ouă este foarte îndrăgit, fiind consumat în timpul sărbătorilor de iarnă.

Poate fi cumpărat din comerţ, însă este foarte uşor de pregătit şi acasă. Reţeta de bază este următoarea: se bat gălbenuşurile de ou, cu zahăr, smântână dulce sau lapte, puţină vanilie şi alcool, de exemplu rom, brandy sau sherry.

Albuşurile de ou se bat bine, până se întăreşte spuma, apoi se adaugă încet compoziţiei de mai sus, dându-i o textură bogată şi pufoasă. Deasupra se presară, de obicei, puţină nucşoară măcinată. Există numeroase variante. în America de Sud, se foloseşte burbon; în Puerto Rico, băutura se numeşte coquito şi se prepară din lapte de cocos şi rom alb; iar pentru că în timpul vacanţei, nimeni nu mai ţine conţ de calorii, se pot adăuga o lingură de frişcâ dulce şi zahăr cu scorţişoară!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.