Buck’s Fizz

Printeaza

Frecvent servit la nunţi, la un mic dejun bogat sau folosit ca o ultimă metodă pentru a acoperi gustul mai puţin strălucitor al unui vin spumant, Buck’s Fizz – numit Mimosa în SUA – este un amestec de vin spumant şi suc proaspăt de portocale.

Creat în 1921 la Clubul Buck’s din Londra, de către un barman numit McGarry, la numai doi ani de la înfiinţarea clubului, băutura oferă o modalitate exotică de a bea şampanie.

Proporţiile iniţiale erau de două treimi de şampanie la o treime suc de portocale, culoarea fiind înviorată cu ajutorul unei linguriţe de grenadine, un sirop de rodie roşu aprins, de regulă fără alcool. în prezent, există tendinţa de a prepara Buck’s Fizz în proporţii egale, fără grenadine.

Pentru un rezultat perfect, se recomandă să folosiţi un suc de marcă, obţinut prin presarea directă a portocalelor, şi nu sucuri obţinute din concentrat de fructe. Sucul proaspăt presat în casă este doar aparent o alternativă bună, pentru că nu veţi obţine decât o băutură cu o textură prea subţire.

Dacă nu doriţi să folosiţi cea mai bună şampanie pentru prepararea acestui amestec, o variantă acceptabilă o reprezintă orice vin spumant de calitate.

 

Buck’s Fizz

Buck’s Fizz

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.