Campari

Printeaza

Campari face parte dintr-o categorie de băuturi alcoolice care poartă numele de bitter. Se produce în Italia, e roşu aprins, se îmbuteliază cu o concentraţie de alcool de 25% şi este aromatizat cu o serie de plante amare, condimente şi coajă de portocale.

Ca şi alte băuturi de acest gen, Campari se bea ca aperitiv, gustul său amar având un efect pronunţat de stimulare a apetitului.

Se combină bine cu suc de portocale, datorită conţinutului său de portocale amare, dar şi cu apă minerală.

Băutura poartă numele inventatorului său, Gaspare Campari, care a creat prima formulă în anii 1860. Ca în cazul tuturor mărcilor înregistrate de băuturi, ingredientele exacte din Campari fac obiectul confidenţialităţii comerciale.

In comerţ, se găseşte un amestec de Campari cu apă minerală, care nu este însă la fel de bun ca cel care se poate prepara proaspăt acasă. Campari este ingredientul principal al unui cocktail aperitiv minunat, numit Negroni, în care se amestecă cu gin şi vermut roşu dulce.

Băutura a fost inventată de un client cu acelaşi nume, într-un bar din Florenţa, la începutul secolului XX. Formula cocktailului a devenit foarte populară.

 

Campari

Campari

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.