Calvados

Printeaza

Produs în Normandia, în nordul Franţei, Calvados este un soi de ţuică distilată din mere presate. El este strămoşul băuturii americane numite applejock. Calvados se distilează întotdeauna dintr-un amestec bine echilibrat de mere dulci şi acre.

Băutura se produce în categorii calitative diverse, de la cele mai tinere şi focoase până la produsele etichetate Hors d’Age (în traducere literală „mai presus de vârstă ), care se maturizează câţiva ani în butoaie de stejar, în regiunea sa delimitată de producţie există o zonă numită Pays d’Auge, considerată, în mod obişnuit, a fi producătoarea celui mai fin Calvados.

Băutura îmbuteliată are tăria standard de 40% a oricărei băuturi spirtoase.

In Franţa, Calvados se bea doar rareori amestecat (deşi se combină în mod surprinzător de bine cu apă tonică). în regiunea sa natală, el nu se bea de regulă la sfârşitul unei mese, ci între primul fel de mâncare şi felul principal, tradiţie cunoscută sub numele de trou normand.

Numele acestui obicei se datorează teoriei conform căreia Calvados creează un gol în stomacul deja umplut, ajutând la digestie şi pregătind stomacul pentru felul principal de mâncare.

 

Calvados

Calvados

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.