Dulceata de ceapa rosie

Printeaza

Dulceata de ceapa rosie din: ceapa rosie, zahar, sare, vin rosu sec, otet din vin rosu, ulei.

Ingrediente:Dulceata_de_ceapa_rosie

  • un kg ceapa rosie
  • 100 g zahar
  • 20 g sare
  • 500 ml vin rosu sec
  • 150 ml otet din vin rosu
  • 2 linguri ulei plus 3 lingurite

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa peştişori şi se pune într-o cratiţă mare cu ulei încins.

Se lasă 15 minute pe foc amestecând şi apoi se adaugă restul ingredientelor.

Se lasă să ajungă la punctul de fierbere, se micşorează focul şi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 2 ore.

Se pune calda in borcane si in fiecare borcan, se toarna o lingurita de ulei de buna calitate.

Se astupa cu capace.

Dulceata de ceapa rosie

Dulceata_de_ceapa_rosie

Pofta buna!


 

Dulceaţă de ceapă roşie

Dulceata de ceapa rosie cu ghimbir

Dulceata de ceapa rosie cu ghimbir din: ceapa rosie, zahar pudra, zahar, stafide, coniac, vin, ghimbir, sare, ardei iuti. Ingrediente: 1 kg ceapă roşie 200 g zahăr pudră 200 g zahăr tos 200 g stafide 50 ml coniac 100 ml vin alb 1 lingură ghimbir ras 1 vârf de cuţit de sare 2 ardei iuţi […]

 

Dulceata aromata de visine cu lamaie

Dulceata aromata de visine cu lamaie

Dulceata aromata de visine cu lamaie din: visine, zahar, lamaie. Ingrediente: 2,5 kg de vişine 1,5 kg zahar zeama de la 1 lămâie   Mod de preparare: Alegeţi 2,5 kg de vişine, le spălaţi şi le scoateţi sâmburii. Puneţi 1,5 kg zahăr peste ele şi le lăsaţi câteva ore acoperite, până ce zahărul s-a topit. […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Foarte buna dulceata de ceapa rosie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.