Dulceata de capsuni, mure sau zmeura

Printeaza

Dulceata de capsuni, mure sau zmeura din: fructe, zahar, lamaie.

 

Ingrediente:

  • 1 kg fructe
  • 1 kg zahăr
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

Fructele proaspete şi bine coapte se spală în mai multe ape, se curăţă de frunze, se pun într-o cratiţă şi se adaugă zahărul.

Se lasă 4-5 ore ca să-şi lase siropul. Apoi se fierb la foc tare (ca să nu se terciuiască) până se leagă siropul.

Nu se mestecă în cratiţă pentru că se zdrobesc fructele; se clatină cratiţa din când în când.

Se adaugă fe­liile de lămâie Şi se mai fierb câteva minute îm­preună.

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna dulceata 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.