Desert cu mere si banane

Printeaza

Desert cu mere si banane din: aluat de foi, mere, suc de lamaie, scortisoara, zahar, banane, unt, pesmet.

Ingrediente:Desert_cu_mere_si_banane

  • 400 g aluat de foi congelat
  • 2 mere
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 4 linguri zahar
  • 2 banane
  • 50 g unt topit
  • 40 g pesmet

 

Mod de preparare:

Se decongelează aluatul. Se încinge cup­torul la 200°C. Se decojesc merele, se taie sferturi şi se golesc de cotoare. Pulpa se taie cubuleţe sau se rade. Se amestecă împreună cu sucul de lămâie, scorţişoară şi 3 linguri de zahăr.

Se decojesc bananele, se taie cubuleţe şi se înglobează în compoziţia de mere. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat şi se taie în 8 pătrate (a cca 15×15 cm).

Se unge cu puţin unt topit şi se presară pesmet. în mijlocul fiecărui pătrat se aşază câte puţină compoziţie de fructe şi se pliază colţurile spre mijloc.

Se ung desertul obţinut cu restul de unt şi se presară zahărul rămas. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 20-25 min. Se scote desertul şi se lasă să se răcească.

Desert cu mere si banane

Desert_cu_mere_si_banane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.