Cum alegem bauturile de Revelion sau alte mese festive
PrinteazaCriterii dupa care se aleg bauturile
- La icre se potrivesc: ţuica tradiţională, vodca, lichiorurile aperitive, pelinul de mai sau vermutul.
- La antreuri şi la supe se recomandă băuturi care stimulează apetitul; sunt preferate băuturile aperitiv.
- La preparatele din peşte sunt preferate vinurile albe, uşoare.
- La fripturi este indicat un vin alb mai aspru sau vin roşu.
- La mâncărurile dulci sunt potrivite vinurile dulci.
- Brânzeturile vor fi însoţite de un vin negru sau roşu, consistent.
Cocteiluri fără alcool
- 3/4 suc de mere, 1/4 suc de lămâie, zahăr, sifon sau apă minerală;
- 1/4 suc de portocale, 1/4 suc de grepfrut, 1/4 suc ananas, 1/4 apă minerală, o rondelă de portocală drept garnitură
- 1/2 sirop de mentă, 1/2 suc de lămâie, apă minerală sau .. sifon;
- 1/2 ceai tare, rece, zahăr, 1/2 suc de portocale.
Cocteiluri cu alcool
- 3/4 coniac, 1/8 curacao, 1/8 suc de portocale;
- 1/3 coniac, 1/3 sirop de zmeură, 1/3 sirop de lămâie, sifon sau apă minerală
- 1/4 vin alb dulce, 1/4 suc de portocale, 1/4 suc de caisje, 1/4 sifon sau apă minerală;
- 1/4 ceai foarte tare, 1/2 vin alb sec, un strop de suc de lămâie, zahăr:
- 1/3 gin, 1/3 Cointreau, 1/3 suc de lămâie;
- 1/2 gin, 1/4 lichior de caise, 1/4 suc de lămâie;
- 1/3 gin, 2/3 suc de lămâie, zahăr, sifon.
Se grupează pe un platou sticlele de băuturi pentru aperitive, paharele, un pahar înalt cu grisine sau saleuri de casă, o cutie cu ţigări.
Distractie placuta!