Retete

Retete Chiftelute

Retetele reprezintă ghiduri culinare care descriu pas cu pas modul de preparare a diferitelor mâncăruri sau băuturi. Ele pot fi simple sau complexe, în funcție de ingredientele și tehniciile culinare implicate. Retetele pot fi transmise din generație în generație, aducând în bucătărie tradiția și cultura unui anumit loc sau grup de oameni. Retete Chiftelute: Reteta […]

Curcan la frigare

Curcan la cuptor cu lamaie si ierburi aromatice

Curcan la cuptor cu lamaie si ierburi aromatice din: curcan, unt, lamaie, cimbru, patrunjel, usturoi, alune de padure, portocale. Ingrediente: 1 curcan de 4,5kg, pregătit pentru gătit (preferabil organic) 100g de unt, moale coaja de la 1 lămâie, rasă 1 lingură de cimbru, tocat 2 linguri de pătrunjel, tocat 1 căţel de usturoi, tocat fin […]

Reteta zilei: Mancare cu carnati si dovleac

Mancare cu carnati si dovleac din: ulei de masline, carnati, usturoi, rosii, sare de mare, dovleac ricotta, busuioc, parmezan, piper, mozzarella. Ingrediente sos:  1 lingura ulei de masline 4-5 carnati, felii subțiri 2 catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii intregi sare de mare Ingrediente: 1/2 dovleac, ras 1 cană brânză ricotta ¼ cană busuioc […]

Muschi alb rafinat

Muschi alb rafinat

Muschi alb rafinat din: muschi de porc, morcovi, porumb, seminte de pin, seminte de dovleac, spanac, vin, unt, cimbru, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 2-3 morcovi 1 conservă mică de porumb 50 g seminţe de pin 1 00 g seminţe de dovleac 100 g frunze de spanac 1 pahar cu vin […]

Burgeri de curcan cu fulgi de ovaz

Cateva retete de Burgeri

Cateva retete de Burgeri. Originea burgerilor poate fi urmărită în secolul al XIX-lea, iar în Statele Unite ale Americii se consideră că aceștia au devenit populari în jurul anilor 1900. Primul burger servit într-o chiflă a fost creat de Louis Lassen în New Haven, Connecticut, în 1900. Ingredientele de bază ale unui burger clasic includ […]

Rulada_cu_carnati_polonezi

Rulada cu carnati polonezi

Rulada cu carnati polonezi din: carnati, oua, ceapa, marar, patrunjel, sare, telemea, lamaie. Ingrediente: 6 cârnaţi polonezi 6 ouă 1 legătură ceapă verde mărar pătrunjel 1 praf de sare 100 g telemea 1 lingură coajă de lămâie rasă   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare, iar gălbenuşurile le freci cu sarea, încorporezi telemeaua rasă, […]

retete

Mititei din carne de vanat

Mititei din carne de vanat din: carne de cerb, carne de mistret, slanina, sare, piper, usturoi, cimbru, bicarbonat. Ingrediente: carne de cerb carne de mistreţ slănină (toate în cantităţi la aprecierea fiecăruia) condimente: sare, piper, usturoi, cimbru 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu     Mod de preparare: Dai carnea prin maşina de tocat împreună […]

Carnati de casa pe pat de fasole

Reteta carnati de casa

Reteta carnati de casa din: carne, slanina, oua, ceapa, smantana, ficat, sare, piper, intestine de porc.   Ingrediente: 1 kg carne slabă 400 g slănină 2 ouă 2 cepe 1 lingură smântână 100 g ficat sare piper intestine de porc     Mod de preparare: Tai mărunt carnea, slănina şi ficatul (nu le toci), apoi […]

Carne de iepure cu vin si sos de rosii

Carne de iepure cu vin si sos de rosii

Carne de iepure cu vin si sos de rosii din: carne de iepure, rosii, ceapa, vin, lamaie, unt.   Ingrediente: 1 kg carne de iepure 1 l suc de roşii 1 ceapă 1 pahar de vin alb 1 lămâie puţin unt   Mod de preparare: Speli bine carnea de iepure şi o pui în apă […]

Iepure de casa cu mazare

Iepure cu cartofi copti

Iepure cu cartofi copti din: iepure, cartofi, boia dulce, ceapa, usturoi, ardei iute, vin alb, supa de pui sau de legume, unt, migdale, dafin, cuisoare, lamaie, rucola, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: un iepure 600 g cartofi 5 g boia dulce două cepe roşii doi căţei de usturoi un ardei iute mic 150 ml […]

Pui in vin Riesling

Pui la cuptor cu vin

Pui la cuptor cu vin din: pui, morcovi, ceapa, ulei, sare, piper, usturoi, supa, vin, patrunjel, rozmarin. Ingrediente: 1 pui 3-4 morcovi 8-10 cepe mici ulei sare piper 1 căpăţână usturoi 2 căni supă de pui 200 ml vin roşu sec 1 fir pătrunjel 1 fir rozmarin   Mod de preparare: Speli puiul, îl cureţi […]

Reteta_fasole_cu_carnati

Reteta fasole cu carnati

Reteta fasole cu carnati din: fasole, patrunjel, pastarnac, morcovi, ceapa, bulion, ulei, carnati, sare, piper.   Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 bucăţi rădăcină pătrunjel 2 bucăţi rădăcină păstârnac 5 morcovi 2 cepe 2 linguri bulion 3 linguri ulei 6-8 cârnati sare piper   Mod de preparare: Fasolea se alege şi se pune la înmuial […]

Carnati cu cartofi gratinati

Mancare de cartofi cu carnati si kaizer

Mancare de cartofi cu carnati si kaizer din: ceapa, cartofi, carnati, kaizer, cascaval, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe 4 cartofi 4 cârnati 200 g kaizer 100 g caşcaval ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi, speli, apoi tai cartofii cuburi şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Incingi puţin ulei într-o tigaie […]

Chifteluţe cu fasole şi feta

Chiftele in sos de curry

Chiftele in sos de curry din: carne tocata, ceapa, ou, pesmet, sare, piper, pasta de curry, ardei, rosii, lapte de cocos, patrunjel, suc de lamaie. Ingrediente: Pentru chiftele: 600 g carne tocată o ceapă un ou 50 g pesmet sare piper Pentru sos: 3 linguri pastă de curry 4 roşii 2 fire ceapă verde un […]

Orez cu mazare si carnati

Orez cu carnati

Orez cu carnati din: orez, ceapa, suc de rosii, ulei, sare, piper, carnati, patrunjel. Orezul este unul dintre cele mai populare și răspândite cereale în întreaga lume. Este un aliment de bază pentru mai mult de jumătate din populația globală și este cultivat în principal în zonele tropicale și subtropicale. Există mai multe varietăți de […]

Praz umplut cu orez basmati

Praz umplut cu carne tocata

Praz umplut cu carne tocata din: praz, carne tocata de pui, bors, ulei, ceapa, ou, sare, piper.   Ingrediente: 2 bucăţi praz 350 g carne tocată de pui 200 ml bors o lingură ulei o ceapă un ou sare piper   Mod de preparare: Partea albă a prazului se taie în bucăţi de 10 cm […]

Snitel imperial

Snitel vienez cu cartofi copti

Snitel vienez cu cartofi copti din: carne de vitel, oua, faina, pesmet, unt, sare, piper, lamaie, cartofi. Ingrediente: 4 felii carne de vitel 2 ouă 100 g făină 100 g pesmet fin 150 g unt sare piper lămaie pentru servit Pentru garnitură: cartofi copti       Mod de preparare: Carnea se bate cu ciocanul, […]

Cotlete_cu_cascaval

Cotlete cu cascaval

Cotlete cu cascaval din: cotlete, ciuperci, ceapa, ulei, piure de cartofi, cascaval, patrunjel, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 4 cotlete fără os 8 linguri ciuperci feliate o ceapă 3 linguri ulei 8 linguri cu vârf piure de cartofi 2 linguri caşcaval ras câteva fire pătrunjel sare piper un pic de cimbru   Mod de preparare: Ciupercile […]

Ciorbita de fasole uscata

Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta

Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta din: pancetta, fasole boabe, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, faina, smantana, bulion, bors concentrat, tarhon, piper alb, patrunjel, concentrat de legume. Ingrediente: 1 cutie de pancetta cuburi fasole boabe pestriţă 1 ceapă roşie 1-2 morcovi 1 rădăcină ţelină 1/2 ardei gras roşu 1 lingură făină 1-2 linguri smântână 2 […]

Orez cu creveti, carnati si legume

Reteta zilei: Orez cu creveti, carnati si legume

Orez cu creveti, carnati si legume din: telina, ardei gras, creveti, carnati, orez, supa de pui, lapte, condimente, amidon, apa, zeama de lamaie, patrunjel. Ingrediente:  2 fire de țelină, feliata 1 ardei gras verde, cuburi 500gr creveți, decorticati 2 cârnați, feliati 1 cană de orez brun 1/2 ceasca supa de pui 1/2 ceasca de lapte […]

Piept de rata cu sos de marsala

Rata cu orez

Rata cu orez din: piept de rata, pasta de curry, lime, orez, lapte de cocos, mazare, germeni de soia, ceapa, ananas, ardei, coriandru.   Ingrediente: 2 piepţi de raţă, fără piele 1 lingură pastă roşie de curry tailandez coaja rasă şi zeama de la 1 lime, plus felii extra pentru sevit 140 g de orez […]

Friptura de vita cu legume la tigaie

3 Fripturi pentru Masa de Craciun – mancaruri

Fripturi pentru Masa de Craciun: Reteta zilei: Friptura de porc cu legume in sos de bere   Friptura de porc cu legume in sos de bere din: faina, sare, piper negru, pulpa de porc, ulei de masline, ceapa, morcovi, mere, usturoi, dafin, rosii, supa de pui, bere, zagar brun, taitei noodles.   Ingrediente: 1/2 cana […]

Gulii umplute cu mazăre

Reteta gulii umplute

Reteta gulii umplute din: gulii, kaizer, piept de pui, ceapa, sare, piper, ardei, marar, patrunjel, ulei, ou, legume, rosii. Ingrediente: 4 gulii de dimensiune mijlocie 100 g kaizer afumat 1/2 bucată piept de pui 1 ceapă sare piper 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde câte 1/2 legătură mărar şi pătrunjel verde 5 linguri […]

Varza_umpluta_cu_ciuperci_si_bacon

Varza umpluta cu ciuperci si bacon

Varza umpluta cu ciuperci si bacon din: varza murata, ciuperci, orez, ceapa, bacon, marar, ulei, rosii, smantana. Ingrediente: 1 varză mare murată 1 conservă (400 g) ciuperci în saramură 1 ceşcuţă orez 1 ceapă mare 200 g bacon sau şuncă afumată 1 lingură mărar tocat 2-3 linguri ulei 2 roşii sau bulion smântână   Mod […]

Cocktail cu carne de pui si fructe

Cocktail de legume si carne

Cocktail de legume si carne din: piept de pui, legume, porumb, smantana, castraveti murati, masline, marar. Ingrediente: 1 piept de pui 200 g legume congelate 100 g porumb din conservă 100 g smântână 2-3 castraveţi muraţi (opţional) măsline rondele (opţional) mărar (opţional)       Mod de preparare: Spală bine pieptul de pui şi pune-l […]

Placinta cu carne de curcan si sos de afine

Reteta zilei: Placinta cu carne de curcan si sos picant de afine

Placinta cu carne de curcan si sos picant de afine din: aluat de patiserie, crema de branza, piept de curcan, sos de afine cu ardei iut, ou, apa. Ingrediente:  300gr aluat de patiserie 60gr cremă de brânză 1 cană piept de curcan gatit si tocat ½ ceasca sos de afine cu ardei iute 1 ou […]

Carnati_la_cuptor_in_aluat

Carnati la cuptor in aluat

Carnati la cuptor in aluat din: carnati, oua, lapte, faina, rosii, ulei, rozmarin, praf de copt, sare, piper. Ingrediente: 4-5 bucăţi cârnaţi (circa 350 g) 3 ouă 250 ml lapte 300 g făină 150 g roşii din bulion, tăiate în sferturi 1 lingură ulei rozmarin 1/2 linguriţă praf de copt sare piper   Mod de […]

Pastrama de vitel

Pastrama de vitel

Pastrama de vitel din: muschi de vitel, sare, ulei de masline, cimbru, coriandru, piper, boia, busuioc, oregano, usturoi. Ingrediente: 1,5 kg muşchi de viţel 2 linguri sare 100 ml ulei de măsline 2 linguri cimbru 2 linguri coriandru 1 lingură piper 2 linguri boia dulce 2 linguri busuioc 2 linguri oregano 2 linguri usturoi pisat […]

Briose cu carnati

Briose cu sunca

Briose cu sunca din: faina, unt, branza, oua, lapte, smantana, sunca sau pastrama, drojdie, sare. Ingrediente: 500 g făină 150 g unt 150 g brânză 8 ouă 300 ml lapte 100 g smântână 200 g şuncă sau pastramă 30 g drojdie sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte. Adaugi puţină făină şi sare […]

Ciorba de gaina de tara

Ciorba de gaina de tara

Ciorba de gaina de tara din: gaina de tara, morcov, ceapa, cartofi, patrunjel, bors, telina, pastarnac, sare. Ciorba taraneasca de gaina cu legume Ciorba de gaina cu taitei Ciorba de gaina cu conopida si iaurt   Ingrediente: 1 găină de ţară 1 morcov 1-2 cepe 1 kg cartofi 1 legătură pătrunjel 1/2 l borş de […]

Chiftele marinate cu verdeata

Chiftele in sos de tomate

Chiftele in sos de tomate din: carne de vita, ceapa, pesmet, lapte, ou, mustar, frunze de patrunjel, condimente, usturoi, piper, sos de rosii.   Ingrediente: 450 g de carne slabă de vită, tocată 1 ceapă medie, mărunţită sau dată prin râzătoare 1/2 cană de pesmet 3 linguri de lapte cu 0,1% grăsimi 1 ou mare […]

Carnati in sos de rosii

Rulada cu carnati

Rulada cu carnati din: piept de porc, carnati de casa, varza murata, gogosari murati, coriandru, sare, piper, vin alb, supa de legume.   Ingrediente: 500 g piept de porc 400 g cârnaţi de casă 1 varză murată 2 gogosari muraţi coriandru sare piper 100 ml vin alb 1 cană supă de legume   Mod de […]