Cotlete de iepure la tigaie cu garnitura de budinca de cartofi si perisoare din carne

Printeaza

Cotlete de iepure la tigaie cu garnitura de budinca de cartofi si perisoare din carne

Ingrediente:Cotlete de iepure la tigaie cu garnitura de budinca de cartofi si perisoare din carne

  • 2 kg spinare şi pulpă de iepure
  • 3 ouă
  • 400 g cartofi
  • 150 g unt
  • 11/2 lin­gură făină
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 400 g mazăre fină
  • 2 linguri smintină
  • 3 legă­turi mărar
  • 1/2 pahar vin roşu
  • 2 linguri sos brun
  • 1 felie franzelă

 

Mod de preparare:

Se scot muşchii de la spinare, se curăţă de pieliţă şi se taie 12 cotlete. Din pulpă se mai scot 12 escalopuri, se bat ca să ia forma unor cotlete. Se scot oscioare de la piepţii de iepure şi se înfig la vîrful cotletelor.

Din cartofi piureul se face un soclu oval pe care se aşază cotletele. Piureul va fi fără lapte, amestecat cu 1 ou, nucşoară rasă, sare, 1/2 lingură făină, 10 g unt, se aşază pe platou şi se dă la cuptor 5 minute.

Din resturile de carne se face o tocătură cu: sare, piper, 1 ou şi franzelă înmuiată şi stoarsă. Se fac apoi perişoare tăvălite în mărar tocat, se pun într-o tavă unsă cu unt, care se dă la cuptor 6-8 minute.

Se scot şi se fierb cu smantană 3 minute. Cotletele se prăjesc în unt date cu sare, piper şi făină şi se aşază pe soclu în coroană (în­fipte în oscioarele care au fost puse în vîrful cotletelor).

Perişoarele se pun pe soclu în mijloc, iar mazărea sotată pe marginea platoului. Sosul se face în tava în care au fost fripte cotletele, cu puţină făină, sos brun şi vin roşu.

Sosul se serveşte la sosieră şi se dă puţin pe cotlete.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu un cotlet de iepure 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.