Iepure cu mustar

Printeaza

Iepure cu mustar din: iepure, vin, ceapa, mustar, smantana, ulei, cimbru.

Ingrediente:Iepure cu mustar

  • un iepure
  • un litru vin alb sec
  • 2 cepe
  • 6 linguri muştar iute
  • un cub concentrat de pasire
  • 200 g smântână
  • 2 linguri ulei
  • 2 crenguţe cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se porţionează iepurele, se unge din abundenţă cu muştar şi apoi se rumenesc bucăţile în ulei timp de 10 minute. Se scot, se pune ceapa tocată, se presară cu sare şi se stinge cu 100 ml vin.

Se lasă să se evapore.

Se pune amestecul cu ceapă în tava de cuptor, se toarnă vinul rămas, se adaugă 100 ml apă, se presară concentratul şi cimbrul. Se aşază deasupra bucăţile de carne şi se lasă la cuptor pentru 40 de minute.

Se scoate carnea, iar sosul se fierbe 5 minute cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.