Cotlete de berbecut cu sos de linte

Printeaza

Cotlete de berbecut cu sos de linte din: berbecut, ceapa, telina, morcov, ardei gras, cimbru verde, zeama de lamaie, vin, usturoi, linte rosie, ulei de masline, boia, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Cotlete_de_berbecut_cu_sos_de_linte

  • 1 kg berbecut (cotlet sau pulpa)
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • cimbru verde tocat
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 1 ceasca de vin alb
  • 3 catei de usturoi
  • 250 g linte rosie
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 1 lingurita cu boia dulce
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa, ţelina, morcovul şi ardeiul gras şi taie-le în cubuleţe. Aşază-le într-o tavă în care mai pui zeama de lămâie, vinul şi carnea frecată cu sare şi piper. Acoperă cu folie şi lasă minimum trei ore.

Scoate cotletele pe un şervet să se scurgă, apoi pune la fiert marinata. Când clocoteşte, adaugă lintea. Când e gata, scurge şi amestecă cu boiaua şi usturoiul pisat. Mixează până ce devine sos şi lasă deoparte.

Pune cotletele la prăjit în 2-3 linguri cu ulei încins, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă. Adaugă sosul de berbecuţ la pasta de linte, subţiaz-o eventual cu un pic de vin şi serveşte împireună.

Cotlete de berbecut cu sos de linte

Cotlete_de_berbecut_cu_sos_de_linte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.