Ciorba simpla de perisoare

Printeaza

Ciorba simpla de perisoare din: carne, ceapa, morcov, pastarnac, rosii, ardei, orez.

Ingrediente:Ciorba simpla de perisoare

  • 200 g carne amestec (porc+vită) tocată
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 2 roşii
  • 1/2 ardei capia roşu
  • pătrunjel
  • 1 căniţă orez
  • 1 ou
  • borş proaspăt de putină
  • 1 linguriţă făină albă

 

Mod de preparare:

Se curăţă legumele şi se taie mărunt, într-o oală se pun 2-3 linguri de ulei şi se călesc legumele: ceapa, morcovul, păs-târnacul, ardeiul capia şi pătrunjelul, până devin sticloase.

Se toarnă apă călduţă peste legume şi se lasă la fiert 20 de minute.

Se prepară perişoarele. Se amestecă carnea tocată cu ceapa tocată mărunt, orezul, oul, făina, pătrunjelul verde tocat. Se amestecă totul bine, se condimentează cu sare şi piper şi se formează perişoare cât mai mici.

In oala cu legumele se adaugă roşiile blenduite. După 2-3 clocote, se adaugă perişoarele, având grijă să se reducă din intensitatea focului. Se potriveşte ciorba de sare, piper şi se acreşte cu borş proaspăt, după gust.

Când ciorba este gata, se presară pătrunjel verde şi se serveşte dreasă cu smântână.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Ciorba simpla de perisoare
Autor
Publicat pe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.