retete

Ceai de Coriandru

Ceai de Coriandru din: seminte de coriandru, apa, miere sau suc de lamaie. Ceaiul de coriandru este cunoscut pentru proprietățile sale digestive și calmante. Semințele de coriandru conțin uleiuri esențiale și substanțe chimice care pot ajuta la ameliorarea disconfortului gastric și la relaxarea corpului. Acest ceai este simplu de preparat și poate fi savurat oricând […]

retete

Rețetă de Matcha Latte delicios și sănătos

Rețetă de Matcha Latte delicios și sănătos din: matcha, lapte, miere, apa fierbinte. Matcha conține o cantitate mare de antioxidanți, cum ar fi polifenolii și catechine, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Matcha conține L-teanină, un aminoacid care poate promova o stare de relaxare și concentrare mentală. […]

retete

Ceai de trandafiri

Ceai de trandafiri din: petale de trandafiri, apa, miere. Există sute de soiuri de trandafiri care sunt considerate sigure pentru uz uman. Trandafirii sunt adăugați la o gamă de produse atât pentru parfumul lor, cât și pentru potențialele beneficii pentru sănătate. Trandafirii sunt, de asemenea, adesea folosiți în bucătărie, în special în bucătăria din Orientul Mijlociu, indian […]

retete

Ceai picant

Ceai picant din: scortisoara, coaja de portocala, lamaie, cuisoare, ghimbir, cardamon. Ingrediente: Un beţişor de scorţişoară de 5 cm Coajă de portocală Stoarce fie o lămâie, fie o lămâie verde 4 cuişoare 1 cm de ghimbir tocat Păstăi de cardamon     Mod de preparare: Pune toate ingredientele într-un ibric. Adaugă nişte apă fiartă. Lasă […]

Reteta zilei: Ceai aromat cu lapte

Ceai aromat cu lapte din: apa, scortisoara, ghimbir, cardamom, anason, cuisoare, piper, nucsoara, coaja de portocale, ceai, zahar brun, miere, vanilie, lapte. Ingrediente: 4 ½ căni de apă 1 baton scorțișoară 1 bucată de ghimbir proaspăt tocat cardamom anason stelat 10 cuisoare ¼ lingurița piper negru proaspăt măcinat ½ linguriță nucșoară proaspăt măcinată 1 linguriță […]

Chai Latte

Chai Latte

Chai Latte din: ghimbir, ceai, levantica, cuisoare, scortisoara, nucsoara, cardamom, vanilie, miere. Ingrediente: 3 felii ghimbir proaspăt 1 1/2 linguriţă ceai negru iasomie 1 linguriţă levanţică uscată 4-5 cuişoare 1/2 linguriţă boabe de piper roşu 1 baton scorţisoară 1/4 linguriţă nucşoară măcinată 3 păstăi cardamom uşor strivite 1 păstaie vanilie despicată lapte de migdale miere […]

Ceai cu lime

Ceai cu lime

Ceai cu lime din: lime, miere, ceai verde, apa. Ceaiul este o băutură preparată prin infuzarea frunzelor, mugurilor sau tulpinilor uscate ale plantei de ceai în apă fierbinte. Ceaiul este consumat în întreaga lume, atât pentru gustul său plăcut, cât și pentru proprietățile sale terapeutice. Există mai multe tipuri de ceai, care diferă în funcție de […]

Ceai negru cu lapte

Ceai negru cu lapte

Ceai negru cu lapte din: ceai negru, miere, frisca lichida, lapte, caramele cu lapte, inghetata de vanilie, scortisoara. Ceaiul este o băutură preparată prin infuzarea frunzelor, mugurilor sau tulpinilor uscate ale plantei de ceai în apă fierbinte. Ceaiul este consumat în întreaga lume, atât pentru gustul său plăcut, cât și pentru proprietățile sale terapeutice. Există […]

Ceai de rubarba cu miere

Ceai de rubarba cu miere 

Ceai de rubarba cu miere din: rubarba, apa, zahar, miere, ceai verde. Rubarba este o sursa buna de vitamine si minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, calciu, potasiu si mangan. Tulpinile de rubarba contin o cantitate semnificativa de fibre dietetice, ceea ce poate ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv si la gestionarea greutatii. Rubarba […]

Ceai cu lime

Ceai verde cu lime

Ceai verde cu lime din: lime, miere, ceai verde. Ingrediente: 300 ml de apă frunze de ceai verde lime 1 linguriţă de miere   Mod de preparare: Prepari un ceai verde dintr-o linguriţă de frunze şi 300 ml de apă. După ce s-a răcit, îl amesteci cu o linguriţă de miere şi cu zeama de la […]

Reteta zilei: Ceai cu aroma de whiskey

Ceai cu aroma de whiskey din: suc de lamaie, whiskey, apa fierbinte, ceai, miere.   Ingrediente:  sucul de la 1 lamaie 15 ml whiskey 1 pahar apa fierbinte 1 plic ceai, dupa preferinta 1 lingură de miere       Mod de preparare: Adaugati sucul de lamaie intr-un pahar. Adăugați apă calda si plicul de […]

Ceai cu aroma de citrice

Ceai cu aroma de citrice

Ceai cu aroma de citrice din: ceai, lamai, portocale, miere. Ingrediente:  5 pliculete de ceai 2 lamai si 2 portocale, taiate in sferturi miere     Mod de preparare: Se fierbe apa și se lasă să se răcească puțin, se adauga intr-un recpient, apoi se adauga pliculetele de ceai si se lasa la infuzat 10 […]

Reteta zilei: Ceai de turmeric cu lapte de migdale

Ceai de turmeric cu lapte de migdale din: turmerc, ghimbir, piper, ulei de cocos, miere, apa, lapte de migdale.   Ingrediente:  2 lingurite turmeric 1 lingură de ghimbir, tocat ⅛ linguriță piper negru 1 lingurita ulei de cocos 1 lingură miere 2 cesti apă 1 ceasca lapte de migdale     Mod de preparare: Într-o […]

Ceai de rubarba cu miere

Ceai de rubarba

Ceai de rubarba din: rubarba, apa, zahar, miere, ceai verde. Ingrediente: 10 tije de rubarbă 2 l apă 600 g zahăr 8 pliculeţe de ceai verde miere     Mod de preparare: Se dau în clocot 10 tije de rubarbă cu 11 apă şi 400 g zahăr. Se fierb 4 ore la foc mic, amestecând […]

Ceai cu aroma de citrice

Ceai de citrice

Ceai de citrice din: ceai, lamai, portocale, miere. Ingrediente:  5 pliculete de ceai 2 lamai si 2 portocale, taiate in sferturi miere     Mod de preparare: Se fierbe apa și se lasă să se răcească puțin, se adauga intr-un recpient, apoi se adauga pliculetele de ceai si se lasa la infuzat 10 minute. Se […]

Reteta zilei: Ceai cu lichior de oua

Ceai cu lichior de oua din: apa calda, ceai, lichior de oua.   Ingrediente:  360ml apa calda 1-2 plicuri de ceai, dupa preferinta ½ ceasca lichior de oua       Mod de preparare: Pregatiti ceaiul preferat. Amestecati lichiorul de oua sa fie spumos. Intr-un pahar de servire adaugati ceaiul si garnisiti cu lichiorul de […]

Ceai de citrice

Reteta zilei: Ceai cu aroma de citrice

Ceai cu aroma de citrice din: ceai, lamai, portocale, miere.   Ingrediente:  5 pliculete de ceai 2 lamai si 2 portocale, taiate in sferturi miere, dupa gust       Mod de preparare: Se fierbe apa și se lasă să se răcească puțin, se adauga intr-un recipient, apoi se adauga pliculetele de ceai si se […]

Reteta zilei: Ceai de kumquat

Ceai de kumquat din: kumquat, miere, apa calda. Ceaiul de kumquat este o băutură reconfortantă și revigorantă, care îmbină aromele dulci și citrice ale kumquat-urilor cu dulceața naturală a mierii.   Ingrediente:  1/2 kg Kumquat miere, după gust apa calda       Mod de preparare: Tăiați kumquatul în jumătăți. Stoarceti si adaugati cu totul […]

Pesmeciori pentru ceai

Ceaiuri de vara

Ceaiuri de vara Vara, când este foarte cald, există riscul de a face insofaţie. Ceaiurile răcoritoare pot preveni şi trata insolaţia uşoară. De asemenea, astâmpără setea şi măresc pofta de mâncare. Pentru asta, deosebit de bune sunt florile de crizanteme albe, uscate. Ceai fierbinte de crizanteme Acest ceai de crizanteme albe e bun la tratarea […]

Ceaiul negru

Ceaiul negru

Ceaiul negru este cea mai răspândită formă sub care se consumă ceai în Occident. Este numit negru, deoarece frunzele sunt fermentate înainte de a fi uscate şi astfel se înnegresc şi oxidează. Ele au un gust total diferit de cel al ceaiurilor verzi care se beau în mod tradiţional în China. Ambele tipuri de ceai […]

Ceai de mere usor alcoolizat

Ceaiul alb

Ceaiul alb este de fapt o variantă a ceaiului verde, în sensul că nu este oxidat, însă se obţine din frunzele si mugurii mai mici ale plantei aflate în primele stadii ale ciclului de creştere. Deoarece frunzele nu şi-au atins încă maturitatea, ceaiul uscat care se obţine din ele este mai puţin verde decât ruda […]

Care sunt beneficiile ceaiului si cat ar trebui să bei zilnic

Ceaiul verde

Spre deosebire de ceaiul negru, apreciat oriunde în lume, ceaiul băut cel mai frecvent în Asia de Est este preparat din frunze prelucrate termic, înainte de a fi rulate şi uscate. Frunzele nu sunt fermentate, ceea ce înseamnă că aroma ceaiului este mult mai puternică. Ceaiurile verzi au un gust cu care trebuie să te […]

Ceai cu lime

Dieta cu ceai

Mic dejun: o cană de ceai negru îndulcit cu o linguriţă de miere de salcâm o felie de pâine integrală (20 g) prăjită sau nu 50 g urdă nesărată Gustare: o cană de ceai verde neîndulcit sucul dintr-o lămâie mică Prânz: salată din: o salată verde, 20 g boabe de porumb din conservă sau congelate, […]

Ceai: Obiceiurile coreene si tibetane

Ceaiuri de slabit

Băute reci sau călduţe, ceaiurile din plante sunt ieftine, eficiente şi îţi taie foamea. Spre deosebire de ceaiurile de slăbit din plante exotice şi străine, cele autohtone se găsesc uşor şi costă mai puţin, iar dacă le cumperi la vrac sau pui chiar tu plantele la uscat, ai şi garanţia că sunt naturale. Printre cele […]

retete

Ceaiuri dietetice

Ceaiuri dietetice. Ceaiurile dietetice sunt băuturi pe bază de plante sau alte ingrediente naturale care sunt promovate pentru a susține pierderea în greutate sau pentru a ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase. Acestea sunt populare în rândul persoanelor care încearcă să slăbească sau să își îmbunătățească starea de sănătate. Cu toate acestea, este important să […]

Just Like Apple Cider

Ceai de rubarba

Ceai de rubarba din: rubarba, apa, zahar, miere, ceai verde. Ingrediente: 10 tije de rubarbă 2 l apă 600 g zahăr 10 g miere 8 pliculeţe de ceai verde       Mod de preparare: Se dau în clocot 10 tije de rubarbă cu 1 l apă şi 400 g zahăr. Se fierb 4 ore la […]

Ceai de rubarba cu miere

Ceai racoritor de rubarba

Ceai racoritor de rubarba Mod de preparare: Se dau în clocot 10 tije de rubarbă cu 1l apă şi 400 g zahăr. Se fierb 4 ore la foc mic, amestecând din când în când, până ce rubarba devine pastă. Se lasă să se răcească, se toarnă în forme de gheaţă şi se dau la congelator […]

Traditiile ceaiului in Malaiezia si Thailanda

Ceai verde cu lime si miere

Ceai verde cu lime si miere din: lime, miere, ceai verde. Ingrediente: 300 ml de apă frunze de ceai verde lime 1 linguriţă de miere     Mod de preparare: Prepari un ceai verde dintr-o linguriţă de frunze şi 300 ml de apă. După ce s-a răcit, îl amesteci cu o linguriţă de miere şi cu zeama […]

Traditiile ceaiului in Malaiezia si Thailanda

Ceai verde cu lime

Ceai verde cu lime din: lamaie, miere, ceai verde. Ingrediente: 300 ml de apă frunze de ceai verde zeama de la o lămâie verde 1 linguriţă de miere     Mod de preparare: Prepari un ceai verde dintr-o linguriţă de frunze şi 300 ml de apă. După ce s-a răcit, îl amesteci cu o linguriţă de […]

Pesmeciori pentru ceai

Ceai cu fructe

Ceai cu fructe din: banana, mar, portocala, pepene, prune, struguri, menta, tei, zahar. Ingrediente: 1/2 banană 1 măr 1/2 portocală 1 felie de pepene galben 4-5 prune 5-6 boabe struguri frunze de mentă flori de tei 100 g zahăr   Mod de preparare: Puneţi la fiert 1 litru de apă rece. Când clocoteşte, turnaţi-o peste […]

Just Like Apple Cider

Ceai dulce

Ceai dulce din: faina, zahar, ulei, nuca, seminte de pepene, stafide. Ingrediente: 900 g făină de grâu 250 g zahăr 4 linguri ulei de susan 2 linguri miez de nucă prăjit 2 linguri seminţe de pepene (decojite) 2 linguri stafide 1 lingură coajă îndulcită de pepene 1 lingură amestec de esenţe   Mod de preparare: […]

Ceai de ghimpe

Ghimpe (Xanthium spinosum)  Descriere Ghimpele face parte din familia Asteraceae, find o plantă erbacee, anuală, cu o tulpină bogat ramificată, cu spini trifurcaţi la baza fiecărei frunze şi flori mici verzui. Creşte pe lângă drumuri şi garduri, prin păşuni, saturi şi locuri necultivate. Ghimpele este o plantă cu o capacitate de adaptare impresionantă, care rezistă […]