Ceaiuri de vara

Printeaza

Ceaiuri de vara

Vara, când este foarte cald, există riscul de a face insofaţie. Ceaiurile răcoritoare pot preveni şi trata insolaţia uşoară. De asemenea, astâmpără setea şi măresc pofta de mâncare. Pentru asta, deosebit de bune sunt florile de crizanteme albe, uscate.

Ceai fierbinte de crizanteme

Acest ceai de crizanteme albe e bun la tratarea insolaţiei uşoare.

Ingrediente:

  • 20 flori de crizantemă albe, uscate ceai verde sau verde
  • 850 ml apă

Mod de preparare:

Se spală florile de crizantemă, se pun într-o oală şi se adaugă nişte ceai verde sau verzuliu. Se dă apa în clocot şi se toarnă în oală. Se pune capacul şi se lasă ceaiul să stea 2-3 minute, după care se bea.

Ceai rece de crizanteme

Acest ceai este băutura ideală pentru petrecerile din verile toride. Totodată, previne insolaţia şi astâmpără setea.

Ingrediente:

  • o jumătate de pachet deflori de crizantemă albe, uscate
  • 4 -4,5 l apă
  • miere sau zahăr candel după gust

Mod de preparare:

Se spală florile de crizantemă şi se pun într-o cratiţă mare împreună cu apa. Se lasă apa să dea în clocot, se dă focul mic şi se lasă să fiarbă o jumătat£ de oră. Dacă se foloseşte zahăr, se adaugă în această etapă.

Se ia cratiţa de pe foc, se lasă ceaiul să se răcească puţin, apoi se strecoară într-o supieră sau un bol, Se lasă ceaiul să se răcească de tot şi se ţine la frigider înainte de a fi servit.

Dacă se foloseşte miere, se acoperă cratiţa şi se lasă ceaiul să se răcească până ajunge călduţ şi abia atunci se adaugă mierea.

 

Ceaiuri de vara

Ceaiuri de vara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.