Ceai cu fructe

Printeaza

Ceai cu fructe din: banana, mar, portocala, pepene, prune, struguri, menta, tei, zahar.

Ingrediente:Ceai cu fructe

  • 1/2 banană
  • 1 măr
  • 1/2 portocală
  • 1 felie de pepene galben
  • 4-5 prune
  • 5-6 boabe struguri
  • frunze de mentă
  • flori de tei
  • 100 g zahăr

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert 1 litru de apă rece. Când clocoteşte, turnaţi-o peste frunze de mentă în amestec cu flori de tei – câte 1 linguriţă plină din fiecare plantă, pus într-un vas smălţuit. Acoperiţi.

După 15 min, strecuraţi ceaiul şi puneţi-l în sticle. Acoperiţi cu dop şi puneţi la rece. Faceţi o salată din fructe de sezon.

Spălaţi fructele, curăţaţi-le de seminţe şi de coajă, puneţi-le într-un castron cu zahăr deasupra. Turnaţi peste ele sirop de fructe sau ceai rece. Ţineţi-le la macerat 2 ore.

Scoateti apoi fructele, puneţi-le într-o cană, acoperiţi-le cu ceai rece, serviţi totul ca desert alături de biscuiţi sau pişcoturi.

 

Savurati!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.