Ceaiul negru

Printeaza

Ceaiul negru este cea mai răspândită formă sub care se consumă ceai în Occident. Este numit negru, deoarece frunzele sunt fermentate înainte de a fi uscate şi astfel se înnegresc şi oxidează.

Ele au un gust total diferit de cel al ceaiurilor verzi care se beau în mod tradiţional în China.

Ambele tipuri de ceai se obţin din frunzele plantei Camellia sinensis, originare din China. Conform legendei, un ţăran chinez din vremuri demult apuse s-a oprit să se odihnească sub un arbust de ceai.

Câteva dintre frunzele acestuia au căzut în oala cu apă pe care tocmai o fiersese, iar rezultatul a fost o infuzie revigorantâ şi deosebit de plăcută.

Ceaiul a fost adus în Europa în secolul XVI de către portughezi, din colonia Macao. In secolul următor, englezii au devenit cei mai devotaţi importatori de ceai din istoria omenirii.

Băutura s-a bucurat de apreciere la curtea regelui Charles II, a cârui soţie era de origine portugheză. Ceaiul englezesc era iniţial importat din India, unde East India Company a reuşit să aibă propriile plantaţii, dar China a fost şi ea mereu un furnizor important.

In prezent, britanicii sunt, alături de irlandezi şi de turci, cei mai fervenţi consumatori de ceai, în afara regiunilor sale de provenienţă.

 

Ceaiul negru

Ceaiul negru

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.