Borandau

Printeaza

O reteta de borandau din: ceapa, carne, sange, faina de malai, vin alb dulce, sare, piper boabe si dafin.

Ingrediente:Borandau

  • 500g ceapă
  • un kg carne din căzături, cu multă grăsime
  • 250 ml sânge frecat cu sare (de la înjunghiatul porcului)
  • un pumn de făină de mălai
  • puţin vin alb dulce (cât să dea aromă)
  • sare
  • piper boabe
  • dafin

 

Mod de preparare:

Ceapa se toacă fin şi se căleşte în untură proaspăt topită. Se adaugă carnea tăiată cubuleţe şi se rumeneşte uşor. Se stinge cu paharul de vin şi cu puţină apă din cazanul în care au fiert prospăturile de porc, se adaugă mirodeniile şi se înăbuşă sub capac.

Când carnea e moale se adaugă sângele strecurat, o mână de făină de mălai şi totul se amestecă până compoziţia devine o pastă vârtoasă. Se pune borândăul în castroane de lut şi se dă la rece.

Deasupra trebuie să se adune sticloasă o pojghiţă de untură semn că borândăul e ca la mama lui. Lângă el, neapărat, trebuie murătură de la butoi şi băutură zdravănă, ca să meargă uns, şi mămăligă fierbinte, tăiată cu aţa.

 

Poftă bună!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Borandau
Autor
Publicat pe

Incoming search terms:

  • borândău

3 comentarii

  1. Nu am mai auzit de o astfel de mancare

  2. Moldovan corina

    Se pune și făina albă ,enibahar,maghiran.

  3. Moldovan corina

    La borindau se pune și făina de griu,enibahar,maghiran.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.