Inghetata de pepene galben cu biscuiti

Printeaza

Inghetata de pepene galben cu biscuiti din: pepene galben, suc si coaja de lamai, apa fiarta, zahar si biscuiti.

Ingrediente:

  • 1 pepene galben
  • sucul si coaja rasa de la 5 lamai
  • 500 ml apa fiarta si racita
  • 450 g zahar
  • 5 biscuiti amaretti sau din ovaz

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pepenele galben de coajă şi de seminţe, tăiaţi-l în cubuieţe.

Fierbeţi apa cu zahărul şi când siropul începe să se îngroaşe, adăugaţi cubuleţele de pepene, amestecaţi şi după 5 minute luaţi vasul de pe foc şi adăugati sucul şi coaja rasă de lămâie.

Amestecaţi şi lăsaţi amestecul la răcit. Pisaţi biscuiţii pentru a obţine un pesmet fin.

Amestecaţi pesmetul în compoziţia rece şi puneţi amestecul la congelator. Ames­tecaţi după prima oră de congelare.

Ornaţi cu frunze de mentă. Puteţi servi îngheţata în jumătăţi de pepene.

 

Inghetata de pepene galben cu biscuiti

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.