Retete de post: Cartofi taranesti cu sos si mirodenii
PrinteazaO reteta de cartofi taranesti cu sos rosu si mirodenii din: cartofi, ceapa, suc de rosii, usturoi, condimente, piper, cimbru, busuioc, rozmarin si ulei.
- 1 kg cartofi
- 1 ceapa
- 50 ml suc de rosii
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura cu condimente
- piper
- cimbru
- busuioc
- rozmarin
- ulei
Mod de preparare:
Spala cartofii bine, fara sa-i cureti de coaja. Taie felii ortunde, eventual cu cutitul cu zimti, ca sa aiba o forma estetica. Fierbe-i pe jumatate, apoi scoate-i in strecuratoare si scurge-i.
Toaca ceapa marunt. Incinge uleiul si caleste putin ceapa, doar cat sa devina translucida. Transfera ceapa cu tot cu ulei intr-o tava, pune cartofii fierti si o ceasca cu apa. Da totul la cuptor.
Dupa 15 minute, pune condimentele, piperul, cimbrul, busuiocul si rozmarinul tocate. Lasa la cuptor pana cand cartofii sunt crocanti.Intre timp, pune pe foc sucul de rosii cu doua linguri cu ulei (si sare, daca e nevoie)
Lasa sa dea in cateva clocote, apoi da focul la minim si adauga usturoiul pisat marunt. Lasa 5-10 minute pe foc. Serveste cartofii cu acest sos.
Cartofi taranesti cu sos si mirodenii
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cartofi taranesti de post
- sos pentru cartofi natur