Retete delicioase: Plachie de peşte
PrinteazaO reteta de plachie de peste din: peste, ulei, faina, ceapa, vin alb, rosii, foi de dafin, apa, sare, piper boabe si lamaie.
- 1 crap mare de 2 kg sau 3-4 caraşi, scrumbii sau 1 somn mare
- 1 ceaşcă mare ulei
- 3 – 5 linguri faină
- 4 – 5 cepe mijlocii
- 1 pahar vin alb
- 2 roşii sau 2 linguri bulion de roşii
- 2 foi de dafin
- 1 cană apă
- sare
- piper boabe
pentru decor:
- 1 lămâie mică
Mod de preparare:
Curăţă peştele de aripi, de solzi, de oasele mari, de intestine, spală-1 în mai multe ape, înlătură capul şi taie-l felii groase.Sărează fiecare bucată de peşte, pune-le într-un castron adânc şi lasă-le 30 de minute. Trece fiecare felie de peşte prin faină, rumeneşte-le în jumătate din uleiul încins şi scoate-le pe şerveţele absorbante.
Curăţă ceapa, tai-o peştişori şi căleşte-o 20 de minute în uleiul rămas. Adaugă o cană de apă, bulionul sau roşiile decojite şi tocate cubuleţe, piperul boabe şi foile de dafin. Fierbe sosul 5-6 minute, după care pune şi peştele la fiert. Dă focul mic, adaugă vinul, fierbe 30 de minute.
Decorează cu felii subţiri de lămâie când mâncarea este gata şi las-o să se răcorească. Serveşte plachia de peşte călduţă sau rece, cu pâine proaspătă.
Plachie de peşte
Pofta buna!