Reteta zilei: Risotto cu ardei copt – reteta gustoasa si usor de preparat

Printeaza

Risotto cu ardei copt din: ardei gras, ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, orez, supa de legume, parmezan, sare, piper.

 

Ingrediente: 

  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobit
  • 275g orez risotto
  • 1 l supa de legume
  • 50g parmezan proaspat ras
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • parmezan ras, pentru a servi

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste gratarul, se taie ardeii in jumatate, se îndepărtează semințele și aranjati pe o hartie de copt pe care o asezati pe gartar.

Rumeniti timp de 5-6 minute.

Transferati intr-o punga de plastic, care se inchide. Pastrati deoparte timp de 4-5 minute.

risotto_cu_ardei_copt

Se curăță ardeii, apoi se taie fasii subțiri.

risotto_cu_ardei_copt_02
Incalziti untul si uleiul într-o tigaie si gatiti ceapa si usturoiul pentru 4-5 minute la foc mic.

Se adauga ardeii si gatiti pentru inca 3-4 minute.

Se incorporeaza orezul. Gatiti la foc mediu timp de 3-4 minute, amestecând tot timpul.

Adăugați un polonic de supa. Gatiti, amestecand, pana cand a fost absorbit tot lichidul.

În continuare incorporati supa, polonic cu polonic.

risotto_cu_ardei_copt_03

Atunci când orezul este fraged, se adauga parmezan și condimente dupa gust.

Se acoperă și se lasă să stea timp de 3-4 minute, apoi se serveste cu parmezan.

risotto_cu_ardei_copt_04

Risotto cu ardei copt

risotto_cu_ardei_copt_04

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Risotto cu dovleac si parmezan

Risotto cu dovleac si cu parmezan

Risotto cu dovleac si parmezan din: supa de legume, ceapa, dovleac, ulei, salvie, orez, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 500 ml supă de legume 1 ceapă 250 g pulpă de dovleac 1 lingură de ulei de măsline 1 lingură de salvie proaspăt tocată 200 g orez 50 g parmezan proaspăt ras sare piper   Mod de […]

 

 

Risotto Perfect cu Zbârciogi

Risotto Perfect cu Zbârciogi din: orez, zbargciogi, supa, ceapa, usturoi, vin, parmezan, ulei, sare, piper. Descoperă secretul unei mese sofisticate și pline de savoare cu această rețetă. Risotto, o mândrie a bucătăriei italiene, devine și mai special când este îmbogățit cu zbârciogi, oferind o textură cremoasă și un gust unic. Acest ghid detaliat te va […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.