Risotto cu dovleac si cu parmezan

Printeaza

Risotto cu dovleac si parmezan din: supa de legume, ceapa, dovleac, ulei, salvie, orez, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:Risotto cu dovleac si parmezan

  • 500 ml supă de legume
  • 1 ceapă
  • 250 g pulpă de dovleac
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de salvie proaspăt tocată
  • 200 g orez
  • 50 g parmezan proaspăt ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se încinge supa de legume într-o cratiţă şi se lasă puţin să clocotească. Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt. Se rade dovleacul.

Se încinge într-o cratiţă mare uleiul, în care se căleşte apoi ceapa pană devine sticloasă. Se adaugă dovleacul şi se căleşte împreună cu ceapa încă 5 minute. Peste se presară salvia, apoi se încorporează orezul, amestecând continuu.

Se amestecă până când tot orezul este trecut prin grăsime.

Continuând amestecatul, se adaugă 125 ml de supă fierbinte şi se lasă să fie absorbită de orez. Se adaugă apoi încă 125 ml de supă şi se aşteaptă ca şi acest lichid să fie absorbit de orez. La fel se va proceda şi cu restul de supă, până când se obţine un orez moale.

La final, se încorporează parmezanul şi se condimentează întregul amestec cu sare şi piper.

Risotto se presara cu parmezan si se serveste ca atare sau pe post de garnitura.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.