Ardei copt cu quinoa

Printeaza

Ardei copt cu quinoa din: quinoa, ardei, ceapa, usturoi, ulei.

Ingrediente:Ardei copt cu quinoa

  • 250 g quinoa
  • 2 ardei
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapa
  • 1 ardei iute
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Se spală 250 g quinoa şi se lasă peste noapte la înmuiat într-un vas cu apă rece acoperit. Se coc 2 ardei graşi roşii sau galbeni, la cuptor sau pe plită, se pun pe o farfurie şi se acoperă.

Se tapetează o strecurătoare cu tifon şi se pun boabele de quinoa în ea.

Se aşază sita peste o oală cu apă, se acopera şi se fierbe la aburi 10 minute.

Se încing 2 linguri de ulei într-o cratiţă şi se călesc 5 minute 1 ceapă şi 1 căţel de usturoi, tocate, 1 ardei iute, câte 1 linguriţă coriandru şi cumin măcinat, 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată.

Se pun într-un castron 2 roşii decojite şi tocate, precum şi boabele de quinoa; se toarnă legumele călite şi se amestecă. Se adaugă ardeii graşi decojiţi şi tocaţi, cu tot cu zeama lor, ulei de măsline, oţet şi frunză de coriandru; se sărează şi se piperează.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.