Pasta de ansoa
PrinteazaPasta de ansoa din: ulei, usturoi, ansoa, patrunjel, busuioc, lamaie, galbenus.
- 60 ml (4 linguri) de ulei
- 4 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
- cincizeci de fileuri de anşoa
- 15 g (1 lingură) de pătrunjel proaspăt tocat
- 15 g (1 lingură) de busuioc proaspăt tocat
- o lămâie
- 3 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Fierbeţi într-un castron, timp de 15minute, la foc mic, toate ingredientele în afară de lămâie şi gălbenuşuri. Intre timp, bateţi gălbenuşurile cu sucul de la o jumătate de lămâie.
Turnaţi peste amestecul de anşoa şi amestecaţi ca să se lege totul. Continuaţi operaţiunea până la îngroşare. Luaţi de pe foc, presăraţi sare şi piper după gust.
Pofta buna!