Chiftelute gustoase cu sos
PrinteazaChiftelute gustoase cu sos din: carne tocata de pui, ou, marar, ceapa, sare, piper, ulei, faina, supa de pui, smantana, patrunjel.
- 500 g carne tocată de pui
- 1 ou
- 1/2 legătură de mărar
- 1 ceapă
- sare
- piper
- ulei de prăjit
Pentru sos:
- 1 lingură de făină
- 300 ml supă de pui
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de smântână grasă
- sare
- piper pătrunjel
Mod de preparare:
Pune într-un bol carnea tocată, oul, ceapa rasă şi stoarsă, mărarul tocat, sarea şi piperul. Amestecă până rezultă o compoziţie omogenă, la din acest amestec şi, cu palmele umede, modelează chifteluţe.
Prăjeşte-le în ulei încins, apoi scoate-le pe un şervet de hârtie. Pentru sos, încinge uleiul, căleşte făina, stinge cu supa de pui şi fierbe-l la foc redus vreo 10 minute.
Adaugă smântână, potriveşte de sare, piper şi lasă pe foc încă 5 minute. Pune sosul într-un vas termorezistent, adaugă chiftelele şi dă-le la cuptor 10-15 minute.
Presară la final pătrunjel.
Pofta buna!