Snitele caprese

Printeaza

Snitele caprese din: ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, snitele de pui, faian, oua, lapte, pesmet, mozzarella, busuioc.

Ingrediente:Snitele caprese

  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 6 roşii
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 3 linguri de oţet balsamic
  • sare
  • piper
  • 4 şniţele de pui
  • 100 g făină
  • 3 ouă
  • 1 lingură de lapte
  • 100 g pesmet
  • 3 linguri ulei de unt
  • 400 g mozzarella
  • busuioc pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi se taie rondele, apoi se curăţă usturoiul şi se toacă. Se spală roşiile, se scot cotoarele şi se taie pulpa felii. Se amestecă feliile de roşii cu ceapa şi usturoiul. Din ulei, oţet, usturoi, sare şi piper se prepară un dressing, care se toarnă apoi peste legume.

Se bat şniţelele şi se condimentează. Pe o farfurie se pune făina, pe o altă farfurie ouăle şi laptele, care se amestecă bine. Pesmetul se aşează pe o a treia farfurie. In continuare, şniţelele se trec pe rând întâi prin făină, apoi prin ouă şi la final prin pesmet.

Se încinge într-o tigaie uleiul de unt, în care se prăjesc apoi şniţelele circa 5 minute pe fiecare parte. Se taie felii mozzarella şi se împarte pe 4 farfurii, împreună cu roşiile. Şniţelele se aranjează pe patul de roşii şi brânză şi se ornează cu frunzele de busuioc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.