Reteta vinete la cuptor

Printeaza

Reteta vinete la cuptor din: vinete, ulei de masline, usturoi, conserva de rosii, zahar, busuioc, linte, parmezan, mozzarella.

Ingrediente:

  • 3 bucati vinete, tăiate felii
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • 2×400 g conserve de roşii in suc
  • o mână de busuioc proaspăt, plus pentru ornat
  • 1 praf de zahăr
  • 400 g linte din conservă, scursă de tichia
  • 100 g parmezan răzuit
  • 1 bucata mozzarella ruptă

 

Mod de preparare:

Aşază vinetele pe tava de copt şi unge cu ulei. Dâ la grill pe ambele părţi.

Intre timp, încinge uleiul rămas şi sotează usturoiul, stinge cu roşiile, adaugă busuiocul şi zahărul şi lasă la fiert 10 min la foc mic. Adaugă lintea şi fierbe 10 minute, până când sosul scade.

Intr-un vas rezistent la cuptor aşază în straturi vinetele, sosul şi presară parmezan şi mozzarella şi apoi dă la grill.

Încălzeşte în cuptorul încins la semnul 6/200° C 25-30 min. Serveşte presărat cu frunze de busuioc.

Reteta vinete la cuptor

Reteta_vinete_la_cuptor

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.