Varza de Bruxelles pane cu friptura de pui

Printeaza

Varza de Bruxelles pane cu friptura de pui din: verzişoare de Bruxelles, piept de pui, oua, faina, ulei pentru prajit, sare, piper negru macinat, condimente pentru pui, frunze de salată verde.

 

Ingrediente:Varza_de_Bruxelles_pane_cu_friptura_de_pui

  • 450 g verzişoare de Bruxelles
  • 1 piept de pui
  • 2 ouă
  • 4 linguri făină
  • 200 mi ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper negru măcinat
  • condiment pentru pui
  • câteva frunze de salată verde pentru decor

Mod de preparare:

Fierbi verzele în apă uşor sărată şi le scurgi. în fiecare varză înfigi câte o scobitoare. Baţi ouăle cu 2 linguri de făină, sare şi piper după gust.

Subţiezi aluatul cu apă, astfel încât să aibă con­sistenţa unei smântâni, înfigi câte o scobitoare în fiecare verzişoară, le treci prin făină, apoi prin aluatul cu ou.

Prăjeşti verzele în baie de ulei încins, până se rume­nesc. Le scoţi pe şervete absorbante. Speli pieptul de pasăre şi îl tai în felii, îndepărtând oasele şi pieliţele.

Baţi uşor feliile de carne, le presari cu piper şi con­diment după gust şi le frigi. Cu sare le presari numai după ce le-ai întors de pe o parte pe alta. Serveşti carnea alături de verzişoare şi salată.

Varza de Bruxelles pane cu friptura de pui

Varza_de_Bruxelles_pane_cu_friptura_de_pui

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.