Spaghete cu midii şi sos de sepie

Printeaza

O reteta de Spaghete cu midii şi sos de sepie din: spaghete, midii, sepie, praz, vin alb, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Spaghete cu midii şi sos de sepie

  • 400 g spaghete

pentru asezonare:

  • 1 kg midii
  • 200 g sepie
  • 1 fir de praz
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Tine midiile timp de 15-20 de minute sub jet de apă rece, pentru a elimina toate reziduurile. Toacă foarte fin pătrunjelul, taie sepia fâşii, iar prazul, rondele. Incălzeşte uleiul într-o tigaie, pune sepia, prazul şi căleşte-le 5 minute. Stinge cu vinul alb şi fierbe-le încă 10 minute.

Incinge puţin ulei într-o tigaie, pune 1 lingură de pătrunjel tocat şi căţelul de ustu­roi, apoi adaugă midiile şi lasă-le să se desfacă. Scoate carnea din jumătate din cantitatea de midii şi pune-o peste sepie.

Pune spaghetele într-o oală cu apă clo­cotită cu un praf de sare şi fierbe-le al dente. Scurge-le şi pune-le în tigaia cu sos, apoi că- leşte-le câteva minute, la foc mare. Adaugă midiile rămase întregi şi pre­sară puţin piper proaspăt râşnit şi pătrunjel tocat.

Spaghete cu midii şi sos de sepie

Spaghete cu midii şi sos de sepie

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.