Spaghete cu fistic și busuioc

Printeaza

Spaghete cu fistic și busuioc din: spaghete, lapte, smantana lichida, branza topita, zeama de lamaie, piper, ulei de masline, busuioc, fistic.

 

Ingrediente:

  • 400 g spaghete
  • câte 100 ml lapte și smântână lichidă
  • 100 g brânză topită
  • 10 ml zeamă de lămâie
  • piper
  • 20 ml ulei de măsline
  • busuioc verde
  • 50 g fistic

 

Mod de preparare:

Fierbi spaghetele în apă cu sare, apoi le stropești cu ulei. Toci mărunt fisticul și îl rumenești într-o tigaie.

Mixezi în blender frunzele de busuioc și puțină smântână.

Pui la fiert, la foc iute, restul de smântână lichidă și laptele, pentru aproximativ 5 minute, după care lași focul mic, încorporezi brânza și amesteci încontinuu încă 5 minute, până când sosul devine cremos.

Adaugi sare, piper și zeamă de lămâie. Amesteci spaghetele cu busuiocul, torni peste ele sosul de brânză și presari cu fistic prăjit.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Spaghete cu sos de salvie

Spaghete cu sos de salvie din: spaghete, varza de bruxelles, dovleac, ciuperci, nuca, unt, usturoi, ulei de masline, zahar brun, salvie, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet de spaghete 1 cana varză de bruxelles, tocată 1 dovleac 1 cană ciuperci, tocate ½ ceasca nucă, tocată 6 linguri unt 1 linguriță usturoi tocat 4 linguri ulei […]

 

retete

Spaghete picante cu usturoi si ceapa

Spaghete picante cu usturoi si ceapa din: spaghete, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, ardei iute, patrunjel, sare, piper. Sosul de roșii și ardeiul iute adaugă un gust intens și un pic de senzație de căldură, care se potrivește de minune cu textura pastelor al dente. Ingrediente: 250 g de spaghete 2 linguri de ulei […]

 

Spaghete cu carne de curcan si parmezan

Spaghete cu carne de curcan si parmezan 

Spaghete cu carne de curcan si parmezan din: carne de curcan, usturoi, spaghete, mazare, parmezan. Ingrediente: 1/2 kg carne tocata de curcan 1 catel de usturoi, cojit si zdrobit 1/3 dintr-un pachet de spaghete integrale 1/4 cana de mazare 1/4 ceasca apa sau lichid de la paste 2 linguri de parmezan   Mod de preparare: Aduceti […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.