Somon cu sos de smantana si struguri
PrinteazaSomon cu sos de smantana si struguri din: fileuri somon, lamaie, ulei de masline, sare, ciorchine de strugure, vin alb sec, unt, amidon, supă de pui sau concentrat de supă de pui.
- 4 fileuri somon
- 1 lamaie
- ulei de masline
- sare
Pentru sos:
- 1 ciorchine de strugure
- 2 linguri cu vin alb sec
- 15 g unt
- 1 lingură cu amidon
- 200 ml supă de pui sau concentrat de supă de pui
Mod de preparare:
Taie lamaia in felii mai grosute si asaza-le intr-o tava. Pune deasupra fileurile de peste condimentate cu sare si unse cu putin ulei de masline.
Toarna putina apa lasa la cuptor aproximativ 30-35 de minute. Din cand in cand, stropeste cu sosul format in tava.
Separat, amesteca untul cu amidonul, vinul si supa. Cand incepe sa fiarba, adauga boabele de strugure si mai lasa pe foe cel mult trei minute.
Repartizeaza sosul in farfurii si asaza deasupra cate o bucata de somon. Serveste alaturi de cuscus sau orez si cateva rondele de ceapa.
Somon cu sos de smantana si struguri
Pofta buna!