Retete de post: Sarmale de orez in foi de varza dulce

Printeaza

O reteta de post de sarmale de orez, in foi de varza dulce din: orez, morcov, ceapa, verdeata, sare, piper, pasta de tomate, bors, otet, varza dulce si facultativ 3-4 linguri de untdelemn.

Ingrediente:Sarmale de orez in foi de varza dulce

  • 250 g orez
  • un morcov
  • două cepe
  • două liguri de verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel)
  • sare
  • piper
  • o lingură de pastă de tomate
  • un litru de borş
  • o lingură de oţet
  • o varză dulce (cu foi subţiri, pentru învelit)
  • facultativ: 3-4 linguri de unt­delemn

 

Mod de preparare:

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în untdelemn (dacă este dezlegare) ori doar se înăbuşă în puţină apă. Se adaugă orezul curăţat şi spălat, morcovul dat pe răzătoarea mică, se toarnă foarte puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit.

Se adaugă pasta de tomate dizolvată cu două linguri de apă, sarea şi piperul şi se continuă fierberea, înăbuşit.

Când zeama a scăzut şi avem o compoziţie legată, se trage de pe foc şi se adaugă verdeaţa tocată. Se amestecă. Se desprind foile de varză de pe cotor şi se opăresc în apă cu sare şi o lingură de oţet.

Se lasă puţin să se răcorească, se curăţă foile de vinişoare şi se rulează în ele umplutura de sarmale.

Se aştern câteva foi de varză pe fundul oalei, se aşază sarmalele în cercuri concentrice (pornind dinspre margine spre centru, pe primul rând, şi dinspre centru spre margini, pe următoarele). Se aştern dea­supra alte foi de sarmale.

Borşul se fierbe şi se toarnă peste sarmale, se completează cu apă fiartă, cât să le acopere bine. Se lasă să fiarbă la foc mic, o jumătate de oră, apoi se dau un ceas şi jumătate la cuptor, să scadă bine.

 

Poftă bună!


Poate iti place si:

Sarmale cu orez si ciuperci

Sarmale cu orez si ciuperci

Sarmale cu orez si ciuperci din: varza, ulei, ceapa, orez, marar, cimbru, ciuperci, bulion, sare, piper, bors. Ingrediente: 15-20 frunze de varză dulce 2 linguri ulei 1 ceapă 200 g orez 1 lingură mărar, tocat 1 linguriţă cimbru 200 g ciuperci 2 linguri bulion sare piper borş 1/2 varză, pentru tocat   Mod de preparare: […]

Sarmalute de pasare in foi de stevie

Sarmale cu orez, in foi de stevie

Sarmale cu orez, in foi de stevie din: stevie, orez, ceapa, marar, patrunjel, ceapa verde, untdelemn, sare. Ingrediente: 4-6 legături de ştevie cu frunze mai mari 150 g orez 2 cepe mărar şi pătrunjel verde cozi de ceapă verde untdelemn sare   Mod de preparare: Se spală bine frunzele de ştevie şi se opăresc puţin […]

Sarmale de orez in foi de vita

Sarmale de orez in foi de vita

Sarmale de orez in foi de vita din: frunze de vita, orez, ceapa, ardei, bulion, morcov, ulei, verdeata, bors, sare, piper. Ingrediente: 30 de frunze de viţă 1 cană de orez 3 cepe 2 ardei 1 cană bulion 1 morcov ulei verdeaţă borş sare piper   Mod de preparare: Orezul se spală, se pune la […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • sarmale de post cu varza dulce

2 comentarii

  1. Foarte bune sarmalele de post

  2. Bianca Varlan

    Delicioase …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.